Pretresljiv posnetek iz zagrebške šole: profesor dijaka tepe po glavi

Svet 19. Dec 202315:51 3 komentarji
šola
Fotografija je simbolična (Foto: PROFIMEDIA)

Na 24sata.hr so pridobili posnetek iz zagrebške srednje šole, na katerem med prerivanjem učitelj dijaka po glavi udari s predmetom. Kot so sporočili s šole, bodo zaposlenega odpustili, zadevo pa so predali policiji.

Posnetek, ki ga na 24sata.hr zaradi zaščite mladoletnih dijakov in dijakinj niso objavili, prikazuje, kako dijak v razredu z mobilnim telefonom v roki pristopi k učitelju, ki sedi za mizo, in se mu zelo približa. Učitelj ga skuša odmakniti in ga odriva, nato pa se začne prerivanje.

Učitelj se med prerivanjem s hrbtom nasloni na omarico, iz katere vzame predmet in z njim udari dijaka po glavi, pri tem pa pade na tla. Ko vstane, ga dijak potisne k televizorju, učitelj pa ga skuša ponovno udariti s predmetom. Tu se vmešata še dva dijaka, ki primeta učitelja za roko, eden od njiju pa nanj potisne dijaka, ki se je z njim sprl.

Po nekaj sekundah se ga učitelj uspe osvoboditi, nakar iz predala vzame še en predmet in dijaka še enkrat udari. V tistem trenutku se pridruži še več fantov, ki učitelja in dijaka naposled ločijo in konflikt se umiri.

Nekateri od dijakov v učilnici so vse posneli, drugi so navijali in metali stvari.

Na šoli so potrdili, da so s posnetkom seznanjeni. “Šola je ravnala v skladu s protokoli, o dogodku je obvestila vse pristojne institucije, tudi policijo, njihovo ukrepanje še poteka. Podrobnosti primera in njihovega početja pa ne moremo razkriti. Strogo obsojamo vsako obliko nasilja in verjamemo, da nasilje nima opravičila, ne glede na okoliščine. Zaradi navedenega je uveden postopek za odpoved pogodbe o zaposlitvi omenjene osebe,” je v odzivu za portal 24sata napisala ravnateljica.

Z dogajanjem je seznanjeno tudi ministrstvo, ki je v odzivu sporočilo, da je šola pravilno ukrepala in obvestila vse pristojne.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje