Pri Kanarskih otokih pogrešanih najmanj 300 migrantov

Svet 09. Jul 202322:07 0 komentarjev
Kanarski otoki, migranti
Profimedia

Pri španskih Kanarskih otokih so izginile tri ladje, na katerih je bilo najmanj 300 oseb. Vse ladje so konec junija zapustile južni Senegal, ki je od Kanarskih otokov oddaljen okoli 1700 kilometrov.

Pogrešane so tri ladje, ki so konec junija iz kraja Kafountine v južnem Senegalu odplule proti španskim Kanarskim otokom, je za tiskovno agencijo Reuters povedala Helena Maleno iz humanitarne organizacije Walking Borders. Na ladjah je bilo skupno 300 oseb, od tega okoli dvesto na ladji, ki je Senegal zapustila 27. junija, na drugih dveh, ki sta odšli na pot nekaj dni prej, pa 65 oziroma med 50 in 60.

Sorodniki potnikov z njimi niso imeli stikov, odkar so odpluli, je povedala Helena Maleno. “Družine so zelo zaskrbljene. Gre za okoli 300 oseb iz istega območja v Seneglu. Odšli so zaradi nestabilnih razmer,” je pojasnila.

Reuters še poroča, da so Kanarski otoki glavna destinacija afriških migrantov, ki želijo priti v Španijo. Precej manj jih želi priti v Španijo prek Sredozemskega morja.

Atlantsko migrantsko pot, ki je ena najbolj smrtonosnih na svetu, najpogosteje uporabljajo migranti iz podsaharske Afrike. Lani je umrlo 559 oseb, med katerimi je bilo 22 otrok, ki so poskušali doseči Kanarske otoke, je po poročanju Reutersa sporočila Mednarodna organizacija za migracije, ki je del Organizacije združenih narodov.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!