Priljubljeni igralec naznanil, da se bo upokojil: “Ne bodo mi dali glavne vloge”

Kultura 14. Okt 202313:32 0 komentarjev
Michael Caine
Michael Caine (Foto: James Akena/REUTERS)

Britanski igralec Michael Caine je pri 90 letih potrdil, da se po svojem zadnjem filmu umika iz igralstva. "Vedno govorim, da se bom upokojil. Zdaj se," je danes povedal za BBC Radio 4. Kmalu pa naj bi izšel njegov roman, kriminalka o policijskem detektivu z naslovom Deadly Game.

“Edine vloge, ki jih lahko dobim, so 90-letni moški. Ali morda 85-letniki,” je Michael Caine povedal za BBC Radio 4. “Ne bodo mi dali glavne vloge … Imate lepe fante in dekleta. Zato sem pomislil, da bi lahko tudi odšel z vsem tem,” je dodal.

Caine je v preteklosti že večkrat nakazal, da se namerava upokojiti, a si je nato vedno premislil.

Nazadnje je zaigral v filmu The Great Escaper. Za vlogo v tem filmu je prejel “neverjetne” kritike. “Kaj naj naredim, da bom to presegel?” se je ob tem vprašal Caine, ki v filmu igra vojnega veterana. Ta izgine iz doma upokojencev, da bi se lahko udeležil praznovanje 70. obletnice zavezniškega izkrcanja v Normandiji med drugo svetovno vojno. Vlogo v filmu je trikrat zavrnil, preden jo je sprejel. Cainova soigralka v filmu Glenda Jackson je umrla junija po koncu snemanja.

Nastopil v več kot 160 filmih

Caine je v osmih desetletjih nastopil v več kot 160 filmih. Kultni filmi, kot so Italijanska misija in Ubijte Carterja ter vojni ep Zulu, so mu v 60. in 70. letih prejšnjega stoletja prinesli svetovno slavo. V starosti je med drugim blestel v trilogiji Vitez teme.

Caine je dvakrat prejel oskarja za najboljšo stransko vlogo, za Hannah in njeni sestri (1986) in Hišni red (1999). V svoji rodni Veliki Britaniji ima status kultne zvezde. Glasbena skupina Madness mu je med drugim posvetila pesem (Michael Caine). Pogosto tudi posnemajo njegov značilni glas in način govora.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!