Princ Harry in Elton John s tožbo nad Daily Mail

Magazin 07. Okt 202208:55 0 komentarjev
Princ Harry
Profimedia

Skupina znanih Britancev toži izdajatelja britanskega tabloida Daily Mail. Medij obtožujejo vdorov v zasebnost, v podjetju Associated Newspapers pa obtožbe ostro zanikajo.

Znani britanski posamezniki, med njimi sta princ Harry in glasbenik Elton John, so sprožili sodni postopek zoper podjetje Associated Newspapers, ki ima v lasti Daily Mail, Mail on Sunday in Mail Online. Podjetju očitajo grobe kršitve pravice do zasebnosti, pri čemer je na seznamu obtožb tudi prisluškovanje po telefonu.

Associated Newspapers obtožbe “v celoti in nedvomno” zanika. Dodali so, da so obtožbe “klevetniške” in da tožniki zanje nimajo kredibilnih dokazov.

Med tistimi, ki so se pridružili postopku zoper lastnika britanskega tabloida, sta tudi igralki Elizabeth Hurley in Sadie Frost ter mož Eltona Johna, filmski ustvarjalec David Furnish.

Iz odvetniške pisarne Hamlins, ki zagovarja nekatere tožnike, so sporočili, da naj bi vdori v zasebnost Associated Newspapers vključevali najemanje zasebnih detektivov, ki so nameščali prisluškovalne naprave v avtomobilih in domovih, prisluškovanje zasebnim telefonskim pogovorom in pogovorom v živo, podkupovanje policistov v zameno za občutljive informacije ter oponašanje posameznikov z namenom pridobitve zdravniških izvidov.

Obtožbe so po njihovih besedah le “vrh ledene gore”, tovrstnih vdorov v zasebnost pa naj bi bilo še več, piše Sky News.

“Združili so se, da bi razkrili resnico in zahtevali, da odgovornost prevzamejo novinarji, med katerimi imajo mnogi še danes avtoriteto in moč,” so sporočili iz pisarne Hamlins, kjer med drugim zagovarjajo princa Harryja.

Princ Harry, Meghan Markle
PROFIMEDIA

Pretekle tožbe princa Harryja

Princ Harry je sicer publikacije Associated Newspapers tožil že v preteklosti. Mail on Sunday trenutno toži zaradi obrekovanja, in sicer zaradi članka, v katerem je zapisano, da je skušal zamolčati podrobnosti svojega sodnega boja za ponovno vzpostavitev policijske zaščite. Lani pa je zoper isti časopis dobil tožbo zaradi trditve, da je pustil na cedilu kraljeve marince, potem ko se je odpovedal svojemu kraljevemu nazivu.

Zaradi objave pisem z očetom je bila v sporu s tabloidom prav tako Harryjeva žena Meghan Markle. Medijska invazivnost je bila sicer eden od uradnih razlogov za slovo para od uradnih dolžnosti kraljeve družine.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!