Princ William jezen na brata Harryja: vrnitve na dvor ne bo dovolil

Magazin 18. Feb 202417:37 2 komentarja
Princ Harry in princ William
Foto: PROFIMEDIA

Potem ko so britanski mediji poročali, da naj bi princ Harry prijateljem povedal, da si želi odpotovati domov in se vrniti k opravljanju kraljevih dolžnosti, so viri blizu palače razkrili, da so možnosti za to nične. Tega naj ne bi dovolil njegov brat, britanski prestolonaslednik princ William, ker meni, da zakoncema Susseškima ne gre zaupati.

Kot smo poročali, naj bi princ Harry prijateljem povedal, da bi rad odpotoval nazaj v Združeno kraljestvo in se vrnil k opravljanju kraljevih dolžnosti ter tako pomagal očetu, kralju Karlu III., ki se zdravi zaradi raka. Za zdaj v javnosti ni znano, kakšno obliko raka preboleva.

Vir blizu vojvode Susseškega je potrdil Harryjeve želje, poroča britanski medij Mirror. “Harry je pripravljen in voljan pomagati ter resnično verjame, da bi bilo to dobro za obe strani. Zaradi kraljeve bolezni zdaj morda obstaja več razlogov, da to možnost preučijo.” A člani kraljeve družine naj bi bili nad prinčevo idejo vse prej kot navdušeni.

Zakaj je princ William jezen?

Buckinghamska palača, ki poročanja medijev ni želela komentirati, naj bi to možnost zavrnila. Kot trdijo viri na dvoru, za vojvodo Susseškega ni poti nazaj. Prestolonaslednik princ William naj bi svojim prijateljem povedal, da bratove vrnitve ne bo dovolil. Zaradi Harryjevih nenehnih napadov na monarhijo je namreč tako jezen, da bo preprečil vsak poskus njegove vrnitve na dvor.

Viri blizu Williama so pojasnili, da bo prestolonaslednik tisti, ki bo v času zdravljenja kralja Karla III. po potrebi prevzel več uradnih dolžnosti. William naj bi med drugim menil, da zakoncema Susseškima ni mogoče zaupati. “Popolnoma jasno je, da William Harryju ne bo dovolil vrnitve. Če bo kdo prevzel več dolžnosti, bo to William, ki se trenutno osredotoča predvsem na očetovo zdravje, svojo družino in to, kaj je najboljše za monarhijo. Možnosti, da bi se Harry vrnil v kakršnikoli vlogi, je ničodstotna,” je po poročanju Mirrorja dejal vir blizu palače.

Princ Harry in princ William
Foto: Anwar Hussein/SIPA/PROFIMEDIA

Harry razkril, da je razmišljal o ameriškem državljanstvu

Da člani kraljeve družine Harryja ne želijo nazaj, je bilo zaznati že med njegovim obiskom v Veliki Britaniji v začetku meseca. Kot smo poročali, je Harry v Angliji preživel le en dan, preden se je vrnil v ZDA.

Vojvoda Susseški je sicer v zadnjem intervjuju za Good Morning America med drugim povedal, da je njegovo življenje v ZDA “krasno” in da “uživa vsak dan”. Na vprašanje novinarja, ali je razmišljal, da bi si uredil ameriško državljanstvo, je princ Harry priznal, da je o tem že razmišljal, a da to ni visoko na seznamu njegovih prioritet. Če bi vojvoda Susseški res pridobil ameriško državljanstvo, bi se moral odreči vsem plemiškim nazivom ter zvestobi Združenemu kraljestvu in kralju.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje