Prvič po juniju opažen general Armagedon, osumljen sodelovanja v uporu Wagnerja

Svet 05. Sep 202309:25 0 komentarjev
Sergej Surovkin
foto: Telegram/@grey_zone

Na spletu se je pojavila fotografija, na kateri naj bi bil ruski general Sergej Surovikin. V javnosti ga niso videli že vse od junijskega upora skupine Wagner.

General Sergej Surovikin, ki je poveljeval ruskim enotam v bojih v Ukrajini, naj bi bil blizu šefu Wagnerja Jevgeniju Prigožinu. Ta je prejšnji mesec umrl v letalski nesreči. Surovikina naj bi ruske oblasti po nekaterih informacijah preiskovale zaradi morebitne vpletenosti v upor skupine Wagner in pohoda na Moskvo.

Vse od upora skupine Wagner Surovikina v javnosti niso videli, v ponedeljek pa je na omrežju Telegram zakrožila fotografija, na kateri naj bi bil prav on. Na fotografiji je moški s sončnimi očali, ki ga spremlja rdečelasa ženska. Nekatere spominja na Surovikinovo ženo Anno. “General Sergej Surovikin je zunaj. Živ, zdrav, doma z družino, v Moskvi. Fotografija je bila posneta danes,” je ob fotografiji po poročanju BBC zapisala Ksenija Sobčak, znana ruska medijska osebnost.

“General Surovikin je doma z družino. Je na dopustu in je na voljo obrambnemu ministrstvu,” pa je v ločeni objavi na Telegramu zapisal ruski novinar Aleksej Venediktov.

Pristnost fotografije sicer še ni potrjena, poroča BBC.

Sergej Surovkin in Vladimir Putin
PROFIMEDIA

Nazadnje so ga videli junija med uporom

Generala Surovikina so v javnosti nazadnje videli med junijskim uporom, ko je Wagnerjeve sile pozival, naj prekinejo svojo akcijo in omenjeni pohod proti Moskvi.

Mediji so za tem poročali, da naj bi bil Surovikin zaradi sumov vpletenosti v Wagnerjev upor aretiran, vendar uradne potrditve kasneje ni bilo.

Surovikin je bil oktobra postavljen na čelo ruskih sil v Ukrajini, tri mesece kasneje pa je bil že odstavljen. Med ruskimi operacijami v Siriji se ga je zaradi surove brutalnosti prijel vzdevek “general Armagedon”.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in X

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!