Puljski župan prepovedal koncert turbofolk glasbenikov

Magazin 23. Feb 202314:17 4 komentarji
Puljska arena Amfiteater Pula
Foto: Žiga Živulovič jr./Bobo

Puljski župan Filip Zoričić je prepovedal koncert turbofolk glasbenikov, ki bi morali 25. marca nastopiti v Domu sportova. Ne dovoli, da se takšna glasba vrti v javnih občinskih prostorih. Po njegovih besedah takšna glasba ne sodi v podnebje, duh in mentaliteto mesta. Koncert bodo organizatorji prestavili v Osijek.

Pulj bi moral v soboto v puljskem Domu sportova gostiti koncert turbofolk glasbenikov Duška KulišaDragana KojićaAne Bekuta in Zorana Mićanovića, vendar koncerta ne bo. Puljski župan Filip Zoričić je namreč odpovedal gostoljubje glasbenikom. Odločil se je, da v javnih prostorih občine Pulj turbofolka ne bo, piše N1 Zagreb.

Kot je pojasnil župan, se je za takšno potezo odločil, ker je prepričan, da takšna glasba ne sodi v podnebje, duh in mentaliteto mesta. Dodal je, da bi koncert odpovedali že prej, če bi vedeli za njegovo organizacijo. Tako pa so ga morali odpovedati malo pred izvedbo, ko so organizacijske aktivnosti že stekle.

“Novica me je dosegla v trenutku, ko v istrskem gledališču obeležujemo 75. obletnico KUD Lino Mariani in spomin na Nella Milottija. Gre za dogodek, ki je pokazal, kako moramo ohraniti evropski in mediteranski duh Pulja. Moja dolžnost je, da sem odprt za vse, toda dokler sem župan, bomo v puljskih javnih prostorih spodbujali in ohranjali identiteto meščanskega, evropskega in mediteranskega Pulja z vsemi njegovimi bogatimi multikulturnimi in multietničnimi vrednotami,” je dejal Zorčić.

Dodal je, da je Pulj trenutno vroča evropska koncertna točka, ki v puljsko areno privablja velika glasbena imena, kot so Robbie Williams, Imagine Dragons, Eros Ramazotti. “Mislim, da imamo zato pravico tudi izbirati, kdo bo nastopal v mestu,” je dejal.

Koncert prestavili v Osijek

Organizatorji odločitev župana obžalujejo. Kupcem vstopnic, ki so jih do odpovedi prodali že okoli 3.000, so lahko tako zgolj sporočili, da jim župana ni uspelo prepričati, zato so morali koncert prestaviti v Osijek. Ob tem so kupcem vstopnic za puljski koncert ponudili možnost povračila stroškov ali vstop na novo lokacijo v Osijeku.

Organizator je prav tako zatrdil, da je že plačal velik del stroškov za izvedbo koncerta v Pulju. Kdo bo poravnal morebitno škodo, N1 Zagreb ne piše.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje