Rambo Amadeus naj bi spolno nadlegoval producentko oddaje

Svet 13. Mar 202311:06 1 komentar
Rambo Amadeus
PROFIMEDIA

Lejla Kašić, producentka črnogorske oddaje Dnevnica, je pevca Ramba Amadeusa javno obtožila spolnega nadlegovanja. Ob tem je dodala, da jo je tudi žalil, nato pa trdil, da je njegove besede narobe dojela. Rambo Amadeus se na obtožbe še ni odzval, je pa sodelovanje z njim že prekinil Unicef.

Lejla Kašić, producentka oddaje Dnevnica na črnogorski nacionalni televiziji, je črnogorskega glasbenika Ramba Amadeusa obtožila spolnega nadlegovanja. “Med snemanjem oddaje Dnevnica sem doživela spolno nadlegovanje, krivec pa je bil naš gost, veliki intelektualec, regionalno znan in vpliven, Unicefov ambasador dobre volje Antonij Pušić, znan kot Rambo Amadeus,” je zapisala na družbenem omrežju Instagram. Vse skupaj se je po njenih besedah dogajalo v petek, ko so snemali oddajo, a o podrobnostih, kaj točno se je zgodilo, ni govorila.

Kašić je za črnogorske Vijesti pojasnila, da jo je pevec na koncu označil za neumno in noro (kar se po njenih besedah sliši tudi na surovem materialu), kasneje pa ji je poslal sporočilo, v katerem je zapisal, da je vse skupaj narobe dojela in da sta lahko dobra prijatelja.

“To je narobe na več nivojih. Takšna oseba dela z najranljivejšimi – otroci. Razmišljala sem, kaj naj storim. Naše pristojne institucije se niso odzvale na mnogo bolj resne primere. Molčijo, ko se zgodi femicid, družinsko nasilje … A odločila sem se, da ne bom molčala. Zaradi vseh deklet, ki iz kateregakoli razloga mislijo, da morajo biti tiho. Moja moralna, državljanska in ženska dolžnost je, da spregovorim,” je Kašić dejala za črnogorske Vijesti.

Rambo Amadeus se na obtožbe še ni odzval.

Ekipa oddaje je za dogajanje izvedela šele na koncu snemanja. “Neprijetno sem presenečen nad Rambovim vedenjem,” je za Blic dejal urednik oddaje Vladan Otašević. Dodal je, da se Rambo med oddajo ni vedel tako, kot se je na koncu snemanja, ko se je ta incident zgodil. “Ne razumem njegovega obnašanja. Mislim pa, da imam dolžnost, da dogodek obsodim. Nobeni ženski se ne bi smelo zgoditi kaj takšnega. Upam, da je Rambu žal in da se bo za začetek Lejli iskreno opravičil. Za vse ostalo obstajajo institucije in javnost.”

Unicef je sodelovanje z Rambom že prekinil. “Unicef ima ničelno toleranco do kakršnegakoli neprimernega spolnega obnašanja, ker je to v nasprotju z našimi ključnimi vrednotami,” so sporočili.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje