Razkrili rezultate analize vzorcev iz avtomobila, s katerim so zbili malo Danko

Svet 08. Maj 202416:37 4 komentarji
Iskanje trupla Danke Ilić
Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs; Goran Srdanov/Nova.rs

Na višje državno tožilstvo v Srbiji so prispeli novi rezultati analize vzorcev, ki so jih kriminalisti odvzeli iz avtomobila, s katerim naj bi dva komunalna delavca konec marca zbila še ne dveletno deklico Danko Ilić.

Potem ko je konec marca v Srbiji izginila mala Danka Ilić, še vedno poteka policijska preiskava umora. Spomnimo, da je deklica izginila 26. marca, po več dneh iskanja je policija ugotovila, da sta jo komunalna delavca, 50-letna D. D. in S. J., zadela z avtomobilom, jo umorila in njeno truplo odvrgla na deponiji. Eden od osumljencev je nato s pomočjo brata in očeta truplo prestavil neznano kam.

Danes so z višjega državnega tožilstva v Zaječarju sporočili, da so prejeli nove rezultate analize vzorcev DNK, ki so jih preiskovalci odvzeli iz notranjosti in zunanjosti avtomobila komunalne službe, s katerim naj bi delavca zbila deklico. Po poročanju srbskega portala Nova.rs je bilo v analizo vključenih več kot 500 vzorcev iz avtomobila.

Kljub temu pregled odvzetih vzorcev v njih ni pokazal bioloških sledi Danke. “V nobenem odvzetem vzorcu niso našli DNK Danke Ilić,” so dejali na srbskem višjem državnem tožilstvu.

Kriminalisti so poleg vzorcev iz avtomobila analizirali tudi vzorce drugih predmetov, ki so del preiskave, a tudi tam niso našli sledi za deklico. Večino analiziranih predmetov so odvzeli iz hiše osumljenih moških. Noben vzorec ne nakazuje niti, kje bi bilo lahko truplo Danke, še poroča Nova.rs.

Tožilstvo medtem še čaka dodatne analize z biološke fakultete. Prav tako naj bi v teh dneh na tožilstvo prispeli rezultati preiskave državnega kriminalistično-tehničnega centra, ki je pregledal GPS napravo službenega vozila.

Osumljena komunalna delavca sta od začetka aprila, ko je postalo jasno, da sta Danko ubila, v priporu. Nedavno so jima ga podaljšali še za 30 dni, tako da bosta morala v priporu ostati vsaj do 29. maja. Enako velja tudi za očeta enega od osumljenih, ki je pomagal pri skrivanju trupla, še piše Nova.rs.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje