Reka v kraju Machu Picchu odnesla železniške proge in mostove

Svet 21. Jan 202222:22 > 22:28 0 komentarjev
Machu Picchu
PROFIMEDIA

V kraju Machu Picchu je poplavila reka Alccamayo. Voda je odnesla nekatere železniške proge in mostove, poplavila je domove.

Močno deževje je v kraju Machu Picchu danes zalilo in celo odneslo nekatere železniške proge in mostove. Zaradi poplavljanja reke Alccamayo je prekinjen železniški promet do glavnih turističnih znamenitosti Peruja, poplavljene so tudi hiše v bližini reke.

O morebitnih smrtnih žrtvah zaenkrat še niso poročali, piše francoska tiskovna agencija AFP.

Eden od dveh železniških prevoznikov v regiji Peru Rail je sporočil, da so do nadaljnjega odpovedani vsi železniški prevozi.

Kot je na Twitterju sporočilo perujsko ministrstvo za zdravje, so ob poplavah pogrešili pet ljudi. Prav tako so zapisali, da so reševalci ljudem pomagali na varno ter da še ocenjujejo škodo.

Machu Picchu vsako leto obišče povprečno 1,5 milijona turistov. V preteklem letu je bil obisk zaradi pandemije covida-19 manjši za dve tretjini, obiskalo ga je približno 447.800 ljudi. Do junija lani je bilo perujsko gospodarstvo v recesiji. V letu 2020 se je namreč zmanjšalo za 11,12 odstotka, z več kot 50-odstotnim padcem pa je bil najbolj prizadet turizem, še poroča AFP.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!