Zdaj je tudi uradno: skala, ki je ponoči padla na hotel na Kreti, ubila Slovenko

Slovenija 30. Okt 202211:17 > 14:57 3 komentarji
Kreta
PROFIMEDIA

Slovensko zunanje ministrstvo je potrdilo informacijo, da je v tragediji na grškem otoku Kreta umrla 47-letna Slovenka. Kot je poročala tiskovna agencija Reuters, je njeno smrt povzročila skala, ki se je utrgala s hriba in je uničila dve sobi hotela Markos Studios. V nesreči je bil poškodovan tudi žrtvin 8-letni sin.

V Grčiji, na otoku Kreta, se je zgodila tragedija, ki je bila usodna za življenje 47-letne Slovenke, je potrdilo ministrstvo za zunanje zadeve. V hotelsko sobo, kjer je spala, se je po poročanju tiskovne agencije Reuters namreč zvalila skala, ki se je utrgala s hriba. Ranjen je bil tudi njen 8-letni sin, ki so ga odpeljali na zdravljenje v bolnišnico.

51-letni soprog, ki je spal v drugi sobi, ni utrpel poškodb, je dopoldne poročal Reuters. Kot so nam povedali na zunanjem ministrstvu, z njim urejajo vse potrebno za vrnitev domov.

Markos Studios
Markos Studios

Zmeda in ugotavljanje identitet žrtve

Tuji mediji si sicer v dopoldanskih urah niso bili enotni v poročanju o državljanstvu preminule ženske, zato je nastala precejšnja zmeda. Reuters je med prvimi poročal, da je umrla Slovenka, medtem pa je francoska tiskovna agencija navajala, da je šlo za 45-letno Čehinjo. Grški medij Nea Kriti je, denimo, pisal o družini iz Litve.

Slovensko ministrstvo za zunanje zadeve je za tem informacijo, da je v nesreči umrla slovenska državljanka, potrdilo zgodaj popoldne. Ob tragični nesreči so družini in svojcem izrekli iskreno sožalje.

Kreta
PROFIMEDIA

Dogodek se je zgodil v obmorskem kompleksu Markos Studios blizu kraja Ierapetra, in sicer v zgodnjih jutranjih urah. Sodeč po fotografijah in na spletu dostopnih podatkih, hotel leži pod hribom in tik ob plaži Agia Fotia na vzhodu Krete. Po navedbah policije je skala uničila dve sobi, piše Reuters.

Grška javna radiotelevizija ERT je po poročanju STA pokazala tudi posnetke več skal nad poslopjem, ki bi se prav tako lahko odlomile. Predsednik lokalnega združenja hotelirjev George Vardakis pa je za grško agencijo ANA zatrdil, da na mestu, kjer se je zrušila skala, ni nič kazalo na možnost tovrstne nesreče.

Na kraj nesreče je prispelo okoli 50 gasilcev, ki jim je uspelo dečka rešiti po tem, ko so se približno eno uro prebijali čez razdejanje, ki ga je povzročila skala. O dogodku so bili obveščeni kmalu po polnoči.

Kot še navaja Reuters, bi družina sicer kompleks zapustila danes. Manjši zaliv Agia Fotia je sicer med turisti zelo priljubljen.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje