Rusi v napadu na mesto blizu poljske meje ubili tri osebe

Svet 15. Avg 202313:10 > 19:45 2 komentarja
Vojna v Ukrajini
REUTERS

V nočnih napadih na ukrajinsko mesto Luck, nedaleč od meje s Poljsko, so umrle tri osebe, še trije so bili ranjeni, je sporočil župan Igor Poliščuk. Napadalci so ciljali tudi na bližnji Lvov, kjer so rakete med drugim tudi zadele civilno infrastrukturo, pri čemer pa ni bilo smrtnih žrtev.

Luck, ki je pred vojno štel več kot 200.000 prebivalcev, leži manj kot 100 kilometrov od meje s Poljsko in 150 kilometrov severno od Lvova.

Ukrajinska zračna obramba je po navedbah vojnega letalstva ponoči sestrelila 16 izmed 28 manevrirnih raket, ki so jih izstrelile ruske sile.

V Lucku, ki se je doslej z redkimi izjemami izognil hujšim ruskim raketnim napadom, je izstrelek zadel industrijsko poslopje švedskega proizvajalca ležajev SKF, pri čemer so umrli trije zaposleni, so sporočili iz sedeža podjetja. V Lvovu je bilo poškodovanih okoli 100 stanovanj, uničen pa je bil tudi vrtec, je prek Telegrama sporočil tamkajšnji župan Andrij Sadovji. Štiri osebe so bile pri tem lažje poškodovane.

Ukrajinski premier Denis Šmihal je na družbenih omrežjih zapisal, da so napadalci poškodovali civilno infrastrukturo v skupno osmih regijah, na svoji spletni strani poroča ukrajinska tiskovna agencija Ukrinform.

Rusko obrambno ministrstvo je medtem zatrdilo, da je s svojimi nočnimi napadi na ključne cilje prizadejala večjo škodo ukrajinski vojaški industriji.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje