S kraja tragedije: “Omenjata se dva vzroka nesreče”

Svet 23. Nov 202111:33 > 05. Jan 2022 08:03 0 komentarjev

V Bolgariji je zagorel avtobus registrskimi tablicami Severne Makedonije. V nesreči je umrlo je 45 ljudi, od tega 12 otrok. Gre za najhujšo prometno nesrečo v zadnjem desetletju v Evropi. Na kraju nesreče je Anna Angelova, novinarka NTV Bulgaria, ki je, tako kot N1 Slovenija, del skupine United Media.

Kot je povedala novinarka Anna Angelova, se omenjata dva morebitna vzroka nesreče.

Lahko je šlo za napako voznika, njegove težave z zdravjem, malomarnost ali pa se je nesreča zgodila zaradi tehnične napake v vozilu. Poznavalci pravijo, da gre za nevaren odsek avtoceste, kjer se je zgodilo že več nesreč, je še povedala novinarka televizijske hiše NTV Bulgaria. Več v posnetkih.

Najhujša nesreča v zadnjem desetletju

Gre za najhujšo nesrečo v zadnjih desetih letih v Evropi in najhujšo nesrečo v zgodovini Bolgarije. Leta 2015 se je podobno huda nesreča zgodila v Franciji, takrat je umrlo 43 ljudi. Avtobus je čelno trčil s tovornjakom, oba vozila sta zagorela, potniki pa so ostali ujeti v avtobusu.

Zadnja večja nesreča v Evropi pa se je zgodila leta 2019, ko je na portugalskem otoku Madeira v nesreči avtobusa umrlo 29 nemških turistov.

goreči avtobus
nova.bg

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!