Šest ur se je trudil in v zraku “narisal” sporočilo, ki je nasmejalo splet

Magazin 26. Feb 202415:43 1 komentar
sledilnik poleta, FlightRadar24
Foto: Zajem zaslona/FLIGHTRADAR24.COM

Na portalu, ki sledi letalskim poletom, so objavili posnetek sledi, ki jo je z letalom ustvaril neznani pilot. Sporočilo je nasmejalo splet.

Tvit, ki ga je objavila spletna stran za sledenje poletov FlightRadar24, je navdušil uporabnike in se hitro razširil po spletu.

Pilot je namreč svoj polet zasnoval tako, da je s potjo letala v zraku zarisal velikanski penis s sporočilom “see ya”, kar bi lahko prevedli kot: “Se vid’mo”. S tal umetnine ni bilo mogoče videti, jo je pa razkrila sled poleta, objavljena na spletu.

Portal Gizmodo, ki poroča o tem, je “umetnino” neznanega pilota označil kot NSFW (angleško: Not Safe For Work – Ni varno za uporabo, op. a.) s čimer označujejo dvomljive ali neprimerne internetne vsebine, ki si jih velja ogledati na samem.

Sporočilo je po javno dostopnih podatkih ustvaril pilot lahkega športnega letala Diamond DA 42, ki je vzletelo na regionalnem letališču Bellefontaine v Ohiu v soboto zvečer ob 20.47 po lokalnem času in se v nedeljo ob 2.47 vrnilo na letališče.

Za zdaj še ni jasno, kdo je pilotiral letalo, vendar si je neznani umetnik na spletu hitro ustvaril bazo oboževalcev, piše Gizmodo. Po podatkih spletne strani je letalo na spletni strani ameriške zvezne uprave za letalstvo registrirano pri podjetju Midwest Corp. Air Inc., šolo letenja. Podjetje dogodka ni komentiralo. Tudi ni znano, komu, če sploh, je bilo sporočilo namenjeno.

Diamond DA 42, športno letalo
Letalo Diamond DA42 (Foto: WIKIPEDIA)

Pred leti objava tovrstne “umetnine” ne bi bila mogoča, saj tehnologija za sledenje letom širokim množicam še ni bila dostopna. Danes obstaja na spletu kar nekaj sledilnikov, ki to omogočajo. Tako so po pisanju portala lahko uporabniki sledili krsti britanske kraljice Elizabete II., ali pa ugotovili, da je Taylor Swift imela pripravljeni dve letali, da bi lahko prišla na Super Bowl, finale državnega prvenstva v ameriškem nogometu, na katerem je tekmovalo moštvo njenega partnerja in s svojim prihodom skoraj zasenčila športno prireditev.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje