Severna Koreja se je odzvala na največje vojaške vaje v zadnjih letih

Svet 22. Mar 202310:42 0 komentarjev
Severna Koreja
Yonhap/REUTERS

Južna Koreja navaja, da je Severna Koreja izstrelila več strateških manevrirnih raket. To je najnovejša izstrelitev raket, potem ko so Južna Koreja in ZDA prejšnji teden začele desetdnevne vojaške vaje z imenom Ščit svobode.

Severna Koreja je po navedbah južnokorejskega generalštaba izstrelila več strateških manevrirnih raket, ki so padle v Japonsko morje.

V južnokorejskem generalštabu so ob tem poudarili še, da natančnejše podatke o današnjih raketnih izstrelitvah še pridobivajo.

Z izstrelitvami v zadnjem tedni dni se Pjongjang odziva na vojaške vaje, največje v zadnjih petih letih, ki jih trenutno izvajajo ZDA in Južna Koreja. Severna Koreja vse tovrstne vaje dojema kot pripravo na invazijo in je že večkrat zagrozila z obsežnimi povračilnimi ukrepi.

Severna Koreja je sicer prejšnji teden izstrelila do sedaj največjo in najzmogljivejšo balistično raketo Hwasong-17, kar je bila druga severnokorejska izstrelitev medcelinske balistične rakete letos.

Minuli konec tedna pa je severnokorejski voditelj Kim Džong Un osebno nadzoroval dvodnevne vaje severnokorejske vojske. Te so zajemale tudi simulacijo jedrskega protinapada, vključno z izstrelitvijo balistične rakete.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!