V skrajno desno političarko Marine Le Pen priletelo jajce (VIDEO)

Svet 03. Jun 202220:37 > 20:49 1 komentar
Marine le pen
PROFIMEDIA

V voditeljico francoske stranke Nacionalni zbor Marine Le Pen so med obiskom mesta Saint-Amand-les-Eaux na severu Francije vrgli jajce in jo zadeli v obraz. Po poročanju medijev naj bi pred metom jajca odmevale tudi vulgarne kletvice.

Voditeljica stranke Nacionalni zbor Marine Le Pen se je danes mudila v mestu Saint-Amand-les-Eaux. Kot je razvidno iz posnetkov, objavljenih na spletu, so v političarko, ki se je sprehajala v spremstvu, vrgli jajce in jo zadeli v obraz. Le Pen se je po napadu sklonila glavo in ostala v tem položaju. Iz stranke Nacionalni zbor so gesto označili za ‘obroben incident’.

To sicer ne bi bilo prvič, da so vodjo francoske skrajno desnice obmetavali z jajci. Temu je bila podvržena tudi med kampanjo pred predsedniškimi volitvami. Spomnimo, da je bila Marine Le Pen protikandidatka francoskemu predsedniku Emmanuelu Macronu na aprilskih predsedniških volitvah, kjer pa je v drugem krogu zmagal Macron. 52-letna Le Pen je sicer za predsednico kandidirala tretjič.

V francosko političarko je priletelo jajce, ko se je udeleževala shoda pred parlamentarnimi volitvami, ki bodo 12. in 19. junija. Medtem ko si ponavadi francoski predsednik zagotovi večino v spodnjem domu parlamenta, bodo tokratne volitve še posebej zanimive, saj nekatere predvolilne ankete kažejo, da bi morda Macronu to letos lahko spodletelo. Brez ustrezne večine pa bo vladanje med njegovim drugim mandatom oteženo.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje