Skrivnost Vučićeve omare: zasluži slabih 1.500 evrov, a nosi luksuzne kose

Svet 28. Jan 202306:00
Vučić

Čevlji za 1.800 evrov, suknjič za 6.000 evrov, trenirka za dobrih 170 evrov ... Čeprav bi človek pomislil, da se tako začne kakšen blog influencerja o njegovih zadnjih nakupih, a tokrat ne gre za to. V Srbiji so se začeli ukvarjati z vprašanjem, kako si lahko njihov predsednik Aleksandar Vučić, ki se zelo rad prestavlja kot skromen in poudarja, da zaradi varčevanja izklaplja celo svoj hladilnik, vse to privošči? Zasluži namreč slabih 1.500 evrov mesečno in trdi, da drugih prihodkov nima.

Srbski predsednik Aleksandar Vučić se pogosto in zelo rad pojavlja pred kamerami. A že nekaj časa ga v tistih redkih medijih, ki niso pod njegovim nadzorom, ne le poslušajo, ampak tudi zelo podrobno opazujejo. Natančneje: opazujejo, kaj ima na sebi.

V ponedeljek je bil za srbskega predsednika še posebej težek dan. Že tako je pod pritiskom Zahoda, ker noče sprejeti sankcij proti Rusiji, ampak skuša ves čas sedeti na dveh stolih in ohranjati dobre odnose tako z Moskvo kot z Zahodom. Zdaj pa ga je Zahod močno pritisnil še zaradi Kosova. Kot je v ponedeljek na novinarski konferenci dejal Vučić, bo srbskega približevanja Evropski uniji konec, če Srbija ne bo sprejela načrta za normalizacijo odnosov s Kosovom.

Srbski predsednik je deloval zaskrbljeno, podrobnejšim opazovalcem te novinarske konference pa ni ušlo, da ga je za prihodnost Srbije, Kosova in posledično tudi regije skrbelo… v čevljih za 1.860 evrov.

Nemudoma so jih namreč izbrskali v spletni trgovini.

Vučić
Nova.rs

Srbski portal nova.rs je poročal, da je skoraj istočasno iz srbskega statističnega urada prišla vest o trenutni višini povprečne plače v Srbiji. Ta znaša 665 evrov. Vučić, ki se rad postavlja kot ljudski in skromen politik, zasluži slabih 1.500 evrov mesečno in trdi, da drugih prihodkov nima, poroča nova.rs.

A njegovi čevlji so le ena od skrivnosti Vučićeve omare, ki je polna najrazličnejših dragih stvari – čevljev, suknjičev, puloverjev, trenirk. Mogoče pa se lahko v njej najde tudi odgovor na vprašanje, kako vse to kupiti s tako skromno plačo, so se vprašali novinarji portala Nova.

Vučić za zdaj še ni pojasnil, od kod ti čevlji, je pa v preteklosti, ko so mu očitali tudi druge pregrešno drage kose, vsa namigovanja zavrnil z besedami, da mu “vse to dajo v fundusu.” Torej v garderobi, ki jo napolni in plača delodajalec, pri čemer so njegov “delodajalec” davkoplačevalci Republike Srbije.

Na ogled gradbišča v dragi trenirki, na političnem parketu v suknjiču za 6.000 evrov?

Z dvignjenim palcem in nasmeškom je Vučić poziral na gradbišču Beograda na vodi, megaprojekta v srbski prestolnici, s katerim se srbski predsednik zelo rad postavlja. Na družbenih omrežjih se je pohvalil, da je obiskal delavce.

A so uporabnike družbenih medijev tudi takrat bolj “bodla v oči” njegova oblačila, v tem konkretnem primeru njegova trenirka.

“Komplet Abercrombie in Fitch stane približno 170 evrov. Za lahkotno sprehajanje po gradbišču,” je zapisala Twitterjeva uporabnica in dodala, da “mu itak ne paše”. Nekateri drugi so trdili celo, da komplet stane 830 evrov, vsekakor pa minimalna cena “črno-bele” kombinacije dosega 170 evrov.

Ob spletnem naročilu je cena vseeno nekoliko “bolj spodobna”. Če je naročal po spletu, na spletni strani Abercrombie and Fitch, zgornji del trenirke stane 63 evrov, spodnji pa 54, če je v akciji pa lahko tu manj, so se pridušali uporabniki spletnih omrežij v valu odzivov, ki jih je sprožil takratni njegov izbor oblačil.

Že avgusta 2020 pa je poslanec Dejan Bulatović na tiskovni konferenci dejal, da Vučić nosi suknjič, vreden 6.000 evrov, in ga pozval, naj ljudem pojasni, od kod mu denar.

“Njegov suknjič stane 6.000 evrov. Od kod mu, kje ima obraz? Ljudje v Srbiji pa stradajo. Propagira, da moramo živeti čim bolj skromno, po drugi strani pa se baše. Zato ga sprašujemo – Od kod? Srbija ve, od kod ti denar, vendar je pomembno, da nam ti poveš, da ljudem to razložiš,” je bentil poslanec.

Vučić pa je, kot že kdaj prej, vztrajal, so njegova oblačila iz fundusa in da mu morajo kakšen suknjič celo zašiti, saj da ni ni najbolj “običajnih mer”.  Ta pojasnila uporabnikov spletnih omrežjih v Srbiji seveda niti približno niso zadovoljila.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.