Slavnega čarovnika Davida Copperfielda več žensk obtožilo spolne zlorabe

Svet 16. Maj 202417:43 1 komentar
David Copperfield
Foto: PROFIMEDIA

Čarovnika Davida Copperfielda je 16 žensk obtožilo spolne zlorabe in neprimernega vedenja. Zgodbo je razkril Guardian.

Obtožbe 16 žensk zoper čarovnika Davida Copperfielda se nanašajo na obdobje od konca osemdesetih let prejšnjega stoletja do leta 2014.

Po poročanju Guardiana so se nekatera od domnevnih kaznivih dejanj spolne zlorabe zgodila, ko so bile žrtve mlajše od 18 let.

Tri ženske trdijo, da jih je čarovnik pred spolnim odnosom omamil. Poudarile so, da niso bile sposobne privoliti v spolni odnos. Štiri ženske so trdile, da jih je čarovnik med nastopi v živo na odru otipaval ali jih prisilil, da so se ga neprimerno dotikale.

Ena izmed domnevnih žrtev je zatrdila, da je Copperfielda spoznala leta 1991, ko je bila stara 15 let, on pa je stike z njo ohranjal prek telefonskih klicev.

Ko je bila stara 18 let, sta po njenih besedah imela sporazumne spolne odnose, a je za Guardian poudarila, da jo je k temu nagovarjal od mladih let.

David Copperfield
Foto: PROFIMEDIA

V izjavi za BBC so njegovi odvetniki zapisali: “Vsi, ki poznajo Davida Copperfielda, vam bodo povedali, da so te nedavne obtožbe enega od časopisov pravo nasprotje vsega, kar David je. Že v preteklosti je tvegal svojo kariero, da bi pomagal zaščiti ženske pred vplivnimi plenilci.”

Poudarili so, da je bila večina teh obtožb podanih že v preteklosti, in da je čarovnik zahteval dokaze za te obtožbe, ki pa, da jih ni dobil. “Kadarkoli so ameriški organi pregona te zadeve preverjali, so jih temeljito preiskali in ugotovili, da primera preprosto ni,” so dodali.

Dodali so še, da Copperfield še naprej podpira vse, ki so doživeli kakršnokoli obliko zlorabe ali diskriminacije. “Gibanje #MeToo mora uspeti, vendar se morajo lažne obtožbe nehati, da bi lahko zacvetelo. David bo s svojo pravno ekipo zadevo preučil in sprejel ustrezne ukrepe za te lažne in zaničevalne obtožbe.”

Copperfielda so že v preteklosti obtožili neprimernega vedenja, leta 2018 pa je zanikal obtožbe o spolnih zlorabah. 67-letnik je sicer eden izmed najbolj slavnih čarovnikov na svetu – prejel je že 21 nagrad emmy, ima pa tudi 11 svetovnih rekordov v Guinnessovi knjigi.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje