Slovaška v dvotedensko zaprtje javnega življenja

Svet 24. Nov 202118:20
Slovaška
PROFIMEDIA

Slovaška vlada je danes sprejela odločitev za dvotedensko zaprtje javnega življenja, ki bo začelo veljati v četrtek. Kot je pojasnil podpredsednik slovaške vlade in minister za gospodarstvo Richard Sulik, v nasprotju s prvotnimi načrti ne bo izjem za tiste, ki so že cepljeni proti covidu-19, poroča slovaška tiskovna agencija TASR.

“Čez deset dni bomo ocenili ukrep” je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP še napovedal Sulik.

Slovaške šole po načrtih vlade ostajajo odprte, vendar je pogoj za prisotnost v šolah redno testiranje na okužbo z novim koronavirusom. Kot je pojasnil Sulik, šole ostajajo odprte po zaslugi njegove stranke Svoboda in solidarnost (SaS), ki je zagrozila, da bo znotraj koalicije uporabila pravico veta. Slovaška strokovna skupina je sicer priporočila zaprtje šol. Iz stranke SaS prihaja tudi slovaški minister za izobraževanje.

Obvezno testiranje za vse, ki bodo prihajali na delo

Vrata pa bodo po navedbah Sulika zaprli vsi gostinski lokali ter trgovine, razen tistih, ki prodajajo osnovne življenjske dobrine.

Od prihodnjega ponedeljka bo poleg tega na Slovaškem obvezno testiranje za vse, ki bodo prihajali na delo.

Na Slovaškem s 5,5 milijona prebivalci so danes prvič potrdili več kot 10 tisoč novih okužb z novim koronavirusom na dnevni ravni.

Komentarji (0)

Prikaži vse komentarje