Slovenec zaradi kraje letala v Franciji obsojen na tri leta in pol zapora

Črna kronika 30. Apr 202210:02 0 komentarjev
Cessna
Profimedia

Sodišče v južnofrancoskem mestu Aix-en-Provence je Slovenca obsodilo na tri leta in šest mesecev zapora, ker je marca z letališča v italijanskem letovišču Novi Ligure ukradel manjše letalo cessna, poročajo italijanski mediji.

33-letni Slovenec je 30. marca zjutraj z letališča E.Mossi v kraju Novi Ligure na severozahodu Italije ukradel cessno 172 in z njo preletel Ligurijo in francosko Azurno obalo, preden so ga francoska lovska letala prisilila k pristanku v kraju Aix-Les Milles blizu Toulona na jugu Francije, je danes poročala italijanska tiskovna agencija Ansa.

Državno tožilstvo v Aix-en-Provence naj bi v torek odločalo o izročitvi letala, štirisedežne enomotorne lahke cessne. Poleg tega so pravosodni organi v severnoitalijanskem mestu Alessandria uvedli postopek proti Slovencu zaradi vloma, saj je moški razbil okno hangarja, da bi ukradel letalo.

Zakaj je ukradel cessno in kam je pravzaprav hotel leteti, ostaja nejasno, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Cessno je ukradel iz tamkajšnje pilotske šole. “Upamo, da bo zadeva hitro rešena,” je dejal eden od lastnikov šole Paolo Visentini. “Gre za zelo čudno zadevo, v katero smo vpleteni in ne razumemo, zakaj,” je komentiral.

Na fotografiji med obiskovalci letališča in pilotske šole Slovenca nisem prepoznal, je še dejal Visentini po poročanju Anse.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!