Smrt deskarjev v Mehiki: moški priznal svojemu dekletu, da jih je ustrelil

Svet 09. Maj 202410:56 0 komentarjev
Območje najdbe trupel
Območje najdbe trupel (Foto: Jorge Duenes/REUTERS)

Moški, ki so ga povezovali z izginotjem treh deskarjev v Mehiki, je svoji partnerici priznal, da jih je ubil. Avstralca in Američan so izginili, nekaj dni po izginotju pa so našli njihova razpadajoča trupla. Vse žrtve so imele na glavi strelne rane.

Moški, osumljen ugrabitve deskarjev v Mehiki, je svoji partnerici priznal, da jih je ubil.

Jesus Gerardo, ki ga domačini poznajo kot El Kekas, je bil sprva osumljen ugrabitve dveh Avstralcev in Američana, njegovo dekle in še en moški pa sta bila pridržana zaradi suma vpletenosti. Krivdo je priznal svoji 23-letni partnerici, ki je to povedala kriminalistom.

Po zločinu naj bi jo Jesus obiskal in ji dejal, da je “nekaj storil trem gringosom”. Ko ga je vprašala, kaj je storil, je odgovoril, da jih je ubil. Nato pa ji je pokazal ukradene pnevmatike, ki jih je že namestil na njen avtomobil, piše BBC. Tožilstvo je sicer prepričano, da je bilo v ugrabitev in smrt deskarjev vpletenih več ljudi.

Obtoženi se o krivdi še ni izrekel.

Spomnimo, razpadajoča trupla treh turistov, starih med 30 in 33 let, so v začetku minulega tedna po nekajdnevnem iskanju našli na dnu več kot 15 metrov globokega vodnjaka v zvezni državi Baja California. Trojica je izginila med deskarskimi počitnicami blizu priljubljenega turističnega mesta Ensenada, ki leži približno 90 minut južno od ameriško-mehiške meje na pacifiški obali.

Vse tri žrtve so imele na glavi strelne rane. Oblasti so doslej v povezavi z dogodkom aretirale tri ljudi. Na območju so našli tudi zgorelo vozilo, ki naj bi ga uporabljali deskarji. Mehiške oblasti predvidevajo, da so aretirani posamezniki poskušali ukrasti avtomobil, v katerem so bili turisti. Ker pa so se deskarji upirali, so jih ustrelili, njihova trupla pa vrgli v vodnjak, so pojasnili.

Deskarje so nazadnje videli 27. aprila, njihovo pogrešanje pa so prijavili nekaj dni pozneje, ko so oblasti tudi sprožile večdnevno iskanje s pomočjo ameriškega Zveznega preiskovalnega urada FBI.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!