Sodišče začelo proces proti Shakiri zaradi utaje davkov

Magazin 27. Sep 202215:21 0 komentarjev
PROFIMEDIA

Špansko sodišče je danes začelo proces proti kolumbijski pevki Shakiri zaradi obtožb, da je med letoma 2012 in 2014 utajila za 14,5 milijona evrov davkov od dohodka. Obravnavni narok bo sodišče v Barceloni razpisalo naknadno.

Shakira, ki vztraja, da je nedolžna, je julija sporočila, da je njena odvetniška ekipa zavrnila zunajsodno poravnavo. Tožilstvo za 45-letno zvezdnico zahteva osem let in dva meseca zapora ter 23,8 milijona evrov denarne kazni.

Tožilci trdijo, da je pevka od leta 2011 živela v Barceloni s svojim nekdanjim partnerjem, branilcem FC Barcelone Gerardom Piquejem, medtem ko je bila do leta 2015 davčna rezidentka Bahamov, kjer ni treba plačevati dohodnine.

Shakira trdi, da je ravnala v skladu z zakonodajo. Njena odvetniška ekipa vztraja, da je od leta 2004 prebivala na Bahamih, v letih, ki so sledila, pa neprestano potovala. Šele leta 2015 naj bi v Španiji prebivala dovolj dolgo, da je izpolnjevala davčne zahteve.

Shakira je španskim davčnim organom že vrnila 14,5 milijona evrov in tri milijone evrov obresti, kar pa je ne odvezuje sojenja.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!