Šok med vožnjo s kolesom: leopard pritekel iz gozda in skočil na kolesarja

Magazin 02. Sep 202313:26 1 komentar
Posnetek kamere - leopard se približa kolesarju.
Posnetek kamere, ki je ujela leoparda, ko se je približeval kolesarju. (Foto: PROFIMEDIA)

V narodnem parku na severovzhodu Indije se je pripetila nenavadna nesreča. Iz gozda ob glavni cesti je nenadoma pritekel leopard in skočil na kolesarja, pri tem pa ga na srečo ni huje poškodoval.

V narodnem parku Kaziranga, ki leži na skrajnem severovzhodu Indije, so prometne kamere ujele neverjeten prizor na cesti, so zapisali na spletnem portalu folder.hr. Dogodek je sicer zgodil že lani, vendar je video v zadnjih dneh spet zakrožil po spletu.

Ob cestah, ki se vijejo po in v okolici narodnega parka, voznike na previdnost zaradi možnosti prečkanja živali opozarjajo mnogi prometni znaki. Tokrat je kolesar, ki se je brezskrbno peljal po eni od tamkajšnjih cest, na lastni koži izkusil, da morajo biti previdni vsi udeleženci v prometu. Nanj je namreč skočil leopard.

Kolesar je nič hudega sluteč vozil ob robu ceste, ki jo z obeh strani obdaja gozd. Iz gozda je nepričakovano pritekel leopard, skočil na kolesarja in ga podrl na tla. Kot je razvidno iz posnetka, je leopard nato sicer hitro pobegnil nazaj v gozd, prestrašen kolesar pa se je nemudoma pobral in odkolesaril v nasprotno smer, kjer je še dvema kolesarjema pokazal poškodbe. Vse skupaj se je odvijalo izjemno hitro, kolesar pa jo je na srečo odnesel brez hujših poškodb, še poročajo na folder.hr.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in X

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje