Lastnik lokala na Hrvaškem: “Gost je spil mineralno vodo in takoj začel bruhati”

Svet 11. Nov 202313:24 0 komentarjev
Mineralna voda v kozarcu
Gazirana voda (Foto: PROFIMEDIA)

Po domnevnih zastrupitvah z gaziranimi pijačami na Hrvaškem so državljani kritični do državnih institucij, saj da (pre)počasi ukrepajo. Lastnik lokala na Reki, kjer so sporni pijači postregli dvakrat, prvič pred pol leta, je spregovoril za hrvaški Dnevnik. "Gost si je sam odprl mineralno vodo in si jo natočil v kozarec. Ko jo je spil, je v istem trenutku začel bruhati," je opisal dogodek izpred pol leta.

Po domnevnih zastrupitvah z gaziranimi pijačami na Hrvaškem še vedno iščejo odgovore. Predvsem, kako so v lokalu lahko postregli pijačo, ki je vsebovala bazično snov.

Lokal na Reki so v petek obiskali policisti, a obratuje normalno, poroča hrvaški Dnevnik.

Do podobnega primera je v istem lokalu prišlo pred pol leta. Lastnik lokala je pojasnil, kaj se je odvijalo takrat.

“Gost si je sam odprl mineralno vodo in si jo natočil v kozarec. Ko jo je spil, je v istem trenutku začel bruhati. Takrat si niti v sanjah nismo predstavljali, kako resna je zadeva,” je za hrvaški Dnevnik opisal lastnik lokala Marko Lafter.

Naslednja dva meseca, do prihoda policije, v lokalu sploh niso vedeli, kaj se je zgodilo. Nato je policija z zaposlenimi opravila razgovore. Po besedah Lafterja so lokal pred kratkim podrobneje prečesali.

“Na terenu so bili približno eno uro in pol, vzeli so vsa čistila, ki jih imamo v restavraciji, vzorce, določeno količino vseh čistil,” je opisal sogovornik in dodal, da pogreša hitrejšo reakcijo pristojnih služb.

“Nismo vedeli, da je kriva pijača, zato smo plastenko in kozarec, iz katerega je gost pil, zavrgli. Tako je nemogoče odkriti, kaj je bilo. Službe niso pravočasno ukrepale, niso nas kontaktirali,” je povedal Lafter in dodal, da želijo zadevi priti do dna, saj jim je zaradi tega zelo upadel promet, zaradi česar so bili prisiljeni v odpuščanja.

“Zaradi te ene steklenice smo veliko izgubili, prav tako gospod, ki je bil poškodovan in bo imel trajne posledice. Zelo nam je žal za vse to, a ne čutimo krivde. Gostu smo postregli zaprto pijačo, nato jo je odprl in spil,” je dodal lastnik lokala. Povedal je še, da se je njegovo zaupanje do državnih institucij precej skrhalo.

Kriminalistična preiskava sicer še poteka.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!