Otrok padel s trajekta, mama skočila za njim

Svet 30. Jun 202311:47 0 komentarjev
trajekt, Baltic Sea
Fotografija je simolična. (PROFIMEDIA)

V Baltskem morju se je zgodila huda nesreča: čez krov potniškega trajekta je padel otrok, njegova mati pa je, da bi ga rešila, skočila za njim, poroča ameriška tiskovna agencija Associated Press. Švedski reševalci so sina in mater našli in ju odpeljali v bolnišnico, kjer sta zaradi poškodb umrla.

Sedemletni otrok je v četrtek s trajekta, ki je bil na poti iz Poljske proti Švedski, padel v Baltsko morje. Njegova mati je skočila za njim, posadka trajekta pa je na pomoč poklicala švedske reševalce. Ti so ju po enourni reševalni akciji našli in odpeljali v bolnišnico v Karlskroni, kjer pa sta zaradi poškodb umrla, je potrdila poljska policija.

Kot so navedli v švedski pomorski upravi, sta bila mati in sin, sicer poljska državljana, potnika na trajektu Stena Spirit, ki je iz pristanišča Gdynia na severu Poljske potoval v mesto Karlskrona na jugu Švedske. Približno sto kilometrov od poljske obale je sedemletni otrok s trajekta padel v vodo, mati pa je skočila za njim.

Švedski reševalci so iskanje sprožili kmalu po prejemu klica posadke trajekta. Pri iskanju je sodelovalo več helikopterjev in reševalnih čolnov, trajalo pa je približno eno uro, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Vse N1ajboljše: Kaj se dogaja v zakulisju N1?

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!