Stenice navdihnile goljufe: prevaranta prodajala mazilo, a škodljivcev ni bilo

Svet 08. Dec 202308:26 0 komentarjev
pariz
Foto: REUTERS/Stephanie Lecocq TPX

Ob velikem izbruhu stenic v Franciji so priložnost zagledali tudi goljufi. Dva moška, ki ju je te dni na območju Strasbourga pridržala policija, naj bi preplah izkoristila za prevaro, s katero sta od starejših občanov pridobila na tisoče evrov.

Policija v Strasbourgu je pridržala dva moška, ki naj bi hodila na domove tamkajšnjih prebivalcev, izvajala lažne storitve in jim nato zaračunavala izdelke, ki jih v bistvu sploh niso potrebovali, poroča BBC.

Skupno naj bi po poročanju medija oškodovala 48 ljudi, največji delež izmed njih so bile starejše ženske.

Kot smo poročali, so se v Franciji v zadnjih mesecih soočali z velikim izbruhom stenic, ki je mnoge prestrašil, nekaterim pa očitno dal idejo za nepošten zaslužek. Porast teh nadležnih zajedalcev je po državi sprožil zaskrbljenost, mnogi zdravstveni strokovnjaki pa so opozarjali, da je povzročil tudi porast lažnih videnj stenic in neupravičene histerije.

Moška, ki ju je pridržala policija, naj bi prav slednje večkrat izkoristila. Domnevna prevaranta naj bi po poročanju BBC poklicala svoje žrtve in jim povedala, da so se v njihovi soseski razpasle stenice. Nato naj bi obiskala njihove domove in se predstavila kot osebje, ki bo z uporabo aerosolnih razpršil uničilo stenice.

Pred odhodom naj bi žrtvam ponudila tudi mazilo, ki naj bi stenice odvračalo od človeškega telesa. Po poročanju BBC je v realnosti šlo zgolj za kremo z vonjem evkaliptusa. Za celoten proces naj bi žrtvam zaračunala med 300 in 2.100 evrov.

Kljub temu da naj bi goljufa oškodovala več kot 40 ljudi, je policija prejela zgolj 9 uradnih pritožb zaradi suma goljufije. Osumljenca je nato nadzorovala in ju pridržala, ko sta zapuščala dom domnevne žrtve v Strasbourgu.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!