Število potrjenih smrtnih žrtev v Miamiju naraslo na 90

Svet 12. Jul 202109:38 > 09:51 0 komentarjev
Porušena stavba v Miamiju
Shannon Stapleton/REUTERS

Županja okrožja Miami Dade Daniella Levine Cava je v nedeljo na novinarski konferenci sporočila, da se je število potrjenih smrtnih žrtev porušene stanovanjske zgradbe v predelu Miamija Surfside povzpelo na 90, reševalci pa nameravajo iskati trupla in odstranjevati ruševine še nekaj tednov.

V nedeljo se je od dela poslovila reševalna ekipa iz Izraela, delo pa nadaljujejo lokalne ekipe, ekipe iz drugih delov ZDA in Mehike. Policija okrožja Miami Dade je v nedeljo sporočila, da so med zadnjimi potrjenimi smrtnimi žrtvami tudi trije otroci.

Do zdaj so odstranili 6,4 milijona kilogramov ruševin, poveljnik gasilcev Miami Dade Alan Cominsky pa ni mogel zagotoviti, kdaj bodo končali delo, ker je težko napovedati, kdaj bodo našli zadnjo žrtev. Menil je, da bodo dela končana v dveh do treh tednih.

Prebivalci Surfsida so v soboto zvečer pripravili pohod v podporo reševalcem, ki so prišli tudi iz Izraela in Mehike. Zgradba se je sama od sebe deloma podrla 24. junija sredi noči, kasneje so nadzorovano porušili še preostanek poslopja.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!