Strah pred tesnimi stiki: na olimpijskih igrah prepovedali prodajo alkohola

Koronavirus 24. Jun 202119:35 0 komentarjev
Olimpijske igre
Issei Kato/REUTERS

Organizatorji olimpijskih iger v Tokiu, ki se bodo začele čez en mesec, so se odločili, da bodo prepovedali prodajo alkohola v vseh krajih, kjer bodo potekala tekmovanja. Odobrili pa so navzočnost do 10.000 gledalcev, poroča FoNet.

Japonski mediji poročajo, da so organizatorji razmišljali o prodaji alkohola, a so si po negativnem odzivu javnosti premislili.

“Organizatorji so se po nasvetu strokovnjakov odločili, da ne bodo prodajali alkoholnih pijač na mestih, kjer bodo potekala tekmovanja, da bi preprečili širjenje virusa,” je dejala predsednica organizacijskega komiteja iger Seiko Hašimoto, poroča Glas Amerike.

Prodajo alkohola so prepovedali, ker so jih zdravniki opozorili, da lahko uživanje alkohola spodbudi tesne stike med ljudmi in da zaradi alkoholnih pijač ljudje glasno govorijo in si stojijo blizu v barih.

Zdravniki so se pritožili tudi nad odločitvijo o prisotnosti občinstva, saj menijo, da odsotnost gledalcev pomeni najmanj tveganja za izvedbo olimpijskih tekmovanj.

Hašimoto je dejala, da se zaveda, da vsak gledalec prinaša tveganje, vendar se je izkazalo, da turnirji in tekmovanja niso vir okužb.

Japonski premier Jošihide Suga ni izključil možnosti, da bi olimpijske igre še vedno potekale brez občinstva, če bi v Tokiu zaradi poslabšanja epidemije razglasili izredno stanje.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!