Strašni prizori iz notranjosti Kliničnega centra Srbije

Svet 19. Avg 202108:02 > 09:18 1 komentar

Nova.rs se je dokopala do posnetkov iz srbskega kliničnega centra oziroma njegove Klinike za endokrinologijo in presnovne bolezni. Videti je, da bolniki tam bivajo in se zdravijo v nečloveških razmerah.

Ida Radoslavljević, bolnica, ki se na Kliniki za endokrinologijo zdravi zaradi sladkorne bolezni, je za nova.rs povedala, da zdravstveni ustanovi zmanjkuje sredstev za razkuževanje in čiščenje in da je bolnišnica v zelo slabem stanju. “Odkar sem prišla, vidim, da so razmere katastrofalne,” je povedala.

Kot je dodala sogovornica, je notranjost Klinike za endokrinologijo videti, kot da je iz časa druge svetovne vojne. Posnetki, ki jih je pridobila nova.rs, prikazujejo stopnišče, porisano z grafiti in krušeče se stene. Prav tako so vidni madeži vlage na zidovih, po stropih pa se vijejo cevi različnih velikosti.

Klinični center Srbije
Bralka Nove.rs

Na hodnikih klinike so nakopičene stvari, vse skupaj je videti kot skladišče. Iz nekaterih stranišč prihaja strašen smrad, straniščne deske pa so umazane in polomljene. Stvari, arhivsko gradivo, so zložene ob robu hodnika in pokrite z belimi rjuhami.

Klinični center Srbije
Bralka Nove.rs

Sogovornica je za nova.rs prav tako povedala, da zdravniki uporabljajo nerazkužene ultrazvočne sonde na več bolnikih, potožila pa je tudi zaradi hrane. Kot je opisala, za zajtrk dobijo kos črnega kruha, sir in salamo, za kosilo pa je več dni zapored stročji fižol.

Nova.rs je za komentar prosila direktorja Kliničnega centra Srbije Milika Ašanina in direktorja endokrinološke klinike Nebojšo Lalića, ki pa sta bila neodzivna.

Klinični center Srbije
Bralka Nove.rs

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje