Strelec v Teksasu ubil pet ljudi, med njimi tudi otroka

Črna kronika 29. Apr 202316:02 0 komentarjev
policija, ZDA, ameriška policija
Fotografija je simbolična. (Foto: PROFIMEDIA)

V streljanju v stanovanjski hiši v Teksasu je umrlo pet ljudi, so sporočili z lokalne policije. Med njimi je bil tudi 8-letni otrok, ki je umrl v bolnišnici. Strelec je še vedno na begu, streljal pa naj bi pod vplivom alkohola.

V petek zvečer je v mestecu Cleveland, ki je le uro vožnje oddaljeno od Houstona v ameriški zvezni državi Teksas, po streljanju v stanovanjski hiši umrlo pet ljudi, poročajo ameriški mediji, ki se sklicujejo na informacije lokalnih organov pregona. Med žrtvami je bil tudi osemletni otrok.

Lokalni reševalci okrožja so v petek pozno zvečer prejeli klic na številko za klic v sili o sumu streljanja nedaleč od Houstona. Po navedbah lokalnih oblasti so policisti v hiši našli štiri mrtve osebe in več ranjenih. Otrok je strelnim ranam podlegel v bolnišnici, kamor so pripeljali še tri poškodovane osebe. Ob prihodu policije je bilo v hiši najmanj deset ljudi.

Osumljenec, ki ga policija še išče, je mehiški državljan, oborožen s polavtomatsko puško, med streljanjem naj bi bil pod vplivom alkohola, so sporočile oblasti. Prebivalce mesta Cleveland so pozvali, naj do nadaljnjega ostanejo doma in se ne približujejo kraju streljanja, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!