“Suši terorizem” na Japonskem: zaradi nehigieničnega vedenja aretirali tri ljudi

Svet 09. Mar 202311:42 0 komentarjev
restavracija s sušijem na Japonskem
PROFIMEDIA

V restavracijah s sušijem na Japonskem v zadnjem času opažajo porast predrznega in nehigieničnega vedenja. Policija je tako v četrtek aretirala moškega, ki je pil iz skupne steklenice sojine omake. Ker so že pred tem zaznali primere, ko so gostje celo slinili krožnike s hrano drugih strank, marsikdo govori o porastu "suši terorizma".

Na Japonskem odmevajo prvi primeri aretacij zaradi neprimernega vedenja v restavracijah s sušijem. Policija je namreč prijela več obiskovalcev, ki so se v restavracijah vedli “nehigienično”. Tiskovna agencija Kyodo je v četrtek poročala, da je policija zaradi takšnega vedenja prijela tri osebe.

Med aretiranimi je 21-letnik, ki naj bi v začetku prejšnjega meseca v restavraciji v Nagoji pil iz skupne steklenice sojine omake. Pri tem so aretirali tudi 19-letnega fanta in 15-letno dekle, ki sta moškega med dejanjem posnela, posnetek pa delila z javnostjo. Kot še piše Kyodo, naj bi število poročil o kaznivih dejanjih, povezanih s hrano, naraščalo že pred tem, zaradi česar nekateri že govorijo o “suši terorizmu”.

To pa niso prvi primeri nehigienskega vedenja v restavracijah s sušijem. Kot piše britanski Guardian, je v začetku leta najstnik v eni izmed restavracij obliznil rob čiste čajne skodelice in jo vrnil na polico. Le nekaj minut zatem je oslinil še krožnik s sušijem na tekočem traku, ki je bil namenjen drugi stranki.

Predrzno vedenje je restavracije s sušijem prisililo v ukrepanje. Tako je veriga restavracij z območja Tokia ustavila tekoče trakove, po katerih gostom dostavlja hrano. Druge restavracije so se odločile, da bodo goste nadzirale s kamerami, kar je sprožilo tudi nekaj ogorčenja.

Mnoge restavracije pa bodo, kot piše Guardian, najverjetneje ponovno začele hrano streči na analogen način. Namesto tekočih trakov in drugih tehnoloških rešitev, ki so restavracijam pomagale kljubovati pomanjkanju kadrov, bodo tako suši odslej k mizam znova nosili natakarji.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!