Svarilo pred morebitnim nastankom tokijske različice virusa

Koronavirus 27. Maj 202114:13 > 14:34 0 komentarjev
Olimpijske igre v Tokiu
Issei Kato/REUTERS

Vodja japonske zdravniške zveze Naoto Uejama je posvaril, da bi lahko zaradi olimpijskih iger v Tokiu nastala nova različica novega koronavirusa.

Japonski zdravnik Naoto Uejama je komentiral, da bi nova različica novega koronavirusa lahko nastala, ko bodo na Japonsko med olimpijskimi igrami letos poleti prispeli ljudje z vsega sveta, piše tiskovna agencija Reuters.

“Gostiti olimpijske igre julija bo nevarno,” je menil zdravnik in dodal, da se bodo vse različice novega koronavirusa, ki so se razvile po svetu, znašle v Tokiu. Morebiten razvoj tokijske različice bi bila po zdravnikovem mnenju “tragedija” in bi vodila do veliko kritik.

Japonska sicer vztraja pri organizaciji olimpijskih iger julija v Tokiu. Igre so bile na sporedu že lani, a so bile odpovedane zaradi pandemije. Pristojni – predstavniki japonskih oblasti, organizatorjev iger in Mednarodnega olimpijskega komiteja – zagotavljajo, da bodo v času iger veljali strogi ukrepi za preprečevanje širjenja novega virusa. Obiskovalci iz tujine si iger ne bodo smeli ogledati; ali bo prepoved veljala tudi za prebivalce Japonske, pa se bodo odločili prihodnji mesec, še piše Reuters.

Stanje pred olimpijskimi igrami je skrb vzbujajoče, saj sta polno cepljenja približno dva odstotka 126-milijonske Japonske. Doslej so na Japonskem potrdili približno 730.000 primerov okužbe.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!