Sveža, a že zdaj zgodovinska naslovnica: kdo vse je na njej?

Magazin 09. Feb 202410:19 1 komentar

Supermodeli Cindy Crawford, Naomi Campbell, Christy Turlington in Linda Evangelista so med 40 zvezdnicami, ki krasijo zadnjo naslovnico britanskega Vogua odgovornega urednika Edwarda Enninfula, ki se s položaja poslavlja.

Ameriška voditeljica in medijska zvezda Oprah Winfrey, modna oblikovalka Victoria Beckham, pevki Dua Lipa in Miley Cyrus so prav tako med zvezdnicami, ki bodo na zadnji naslovnici ‘modne biblije’ britanskega Vogua odgovornega urednika Edward Enninfula.

Enninful, ki se po objavi marčevske izdaje poslavlja s položaja, je želel, da bi bila ta številka, ki so jo imenovali Legendarna izdaja, v celoti posvečena ženskam. Izbral je ženske, za katere meni, da so ”presegle meje mode in kulture ter spremenile družbo na majhne in velike načine, ki so bili vedno pozitivni”.

Med britanskimi zvezdnicami, ki prav tako krasijo naslovnico, so tudi supermodela Kate Moss in Cara Delevingne, igralki Gemma Chan in Jodie Comer, voditeljica Maya Jama in pevka Rina Sawayama. Med ameriškimi zvezdnicami so tudi teniška igralka Serena Williams, supermodel Iman ter igralki Selma Blair in Anya Taylor-Joy, poroča BBC.

Britanski Vogue
Naslovnica marčevske izdaje Vogua (Foto: Britanski Vogue)

Po sedmih letih slovo

Zvezdniška zasedba je priletela z vsega sveta in se decembra zbrala v newyorškem studiu. Britanski Vogue je načrtovanje fotografiranja opisal kot logistični in časovni dosežek. Da bi dokazali, da se zvezdnice niso fotografirale ločeno, je Vogue objavil posnetek s skupinskega fotografiranja.

Edward Enninful
51-letni Edward Enninful (na fotografiji z igralko Julio Roberts) se po sedmih letih poslavlja s položaja odgovornega urednika britanskega Vogua (Foto: PROFIMEDIA)

Marčevska izdaja bo tako zadnja, ki jo je kreativno vodil 51-letni Edward Enninful, saj ta po sedmih letih zapušča mesto odgovornega urednika. Ob njegovem prihodu na položaj je modna revija po ocenah nekaterih postavila nove mejnike. Enninful bo še naprej z revijo sodeloval kot svetovalec, vendar se bo preselil na novo delovno mesto, namenjeno globalni rasti blagovne znamke. Nasledila ga bo Chioma Nnadi, ki bo namesto glavne urednice prejela naziv vodje uredniških vsebin. Je sicer tudi prva temnopolta ženska na čelu revije.

Marčevska izdaja bo na voljo v digitalni obliki in na prodajnih mestih od torka, 13. februarja, še piše BBC.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje