Tamara Ecclestone za ukraden nakit ponuja več kot sedem milijonov evrov nagrade

Svet 27. Jul 202213:12 0 komentarjev
Tamara Ecclestone
Profimedia

Dom Tamare Ecclestone v zahodnem Londonu so oropali decembra 2019, tatovi pa so si prisvojili nakit, vreden skoraj 30 milijonov evrov. Ker je policija do zdaj našla le en par uhanov, se je Ecclestone odločila ukrepati.

Nekdanja manekenka Tamara Ecclestone je ponudila nagrado “v slogu Mela Gibsona iz filma Odkupnina”, v višini 25 odstotkov vsega, kar bo policija lahko vrnila. Ker je skupaj ukraden nakit vreden 25 milijonov funtov (29,7 milijona evrov), pomeni, da je Ecclestone pripravljena izplačati šest milijonov funtov (7,1 milijona evrov). “Če ste vir, dobite nagrado. Tako preprosto je,” je hči nekdanjega izvršnega direktorja Formule 1 Group Bernieja Ecclestona in Hrvatice Tamare Ecclestone po poročanju BBC zapisala na Instagramu.

Največji vlom na domove v angleški zgodovini se je zgodil v začetku decembra 2019. Poleg dvorca Tamare Ecclestone so oropali še domova nogometaša Franka Lamparda in tajskega poslovneža Vichaija Srivaddhanaprabha. Skupno so ukradene stvari vredne 26 milijonov funtov (30,9 milijona evrov). Policija je prijela tri Italijane. Jugoslav Jovanović, Alessandro Maltese in Alessandro Donati so bili, po tem, ko so priznali načrtovan vlom, skupno obsojeni na 28 let zapora.

Četrti osumljenec naj bi bil Srb, ki je policiji znan kot Daniel Vuković, piše BBC. A je v zadnjem desetletju uporabljal najmanj 19 različnih identitet, imenoval se je tudi Daniel Vukovič, Ljubomir Romanov, Alfred Lindley in Ljubomir Radosavlejič. Te identitete so povezane z različnimi evropskimi mesti, kot so Beograd, Sarajevo, Milano in Zagreb. Policija je potrdila, da tega osumljenca iščejo. Po podatkih BBC pa so srbske oblasti do zdaj zavrnile dve zahtevi za njegovo izročitev Združenemu kraljestvu.

Tamara Ecclestone
Profimedia

Ecclestone je ponudila tudi nagrado za informacije, ki bi vodile do obsodbe četrtega osumljenca. “Ta človek misli, da lahko odjaha v sončni zahod s plenom, ki ga je ukradel meni in moji družini,” je zapisala in dodala: “Ne tako hitro.” “Ne le, da je eden od moških, ki so 13. decembra 2019 vdrli v moj dom, ampak je tudi glavni organizator vloma in edini, ki ga še niso prijeli,” je dodala.

Povedala je, da je “čakala dovolj dolgo”, da bi nakit dobila nazaj s “konvencionalnimi sredstvi. A je policija do zdaj našla le en par uhanov, je še zapisal BBC.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!