Težave v splitskem hotelu: uhaja klor, na urgenci obravnavali pet ljudi

Svet 09. Feb 202413:34 > 15:34 0 komentarjev
Klor v hotelu v Splitu
Foto: Zvonimir Barišin/PIXSELL/BOBO

V prostorih splitskega hotela je uhajal klor. Hotel so evakuirali. Na urgenci je pomoč poiskalo pet ljudi.

V hotelu Radisson Blu v Splitu je ob 12.20 začel uhajati klor. Razlil se je med raztovarjanjem kemikalij za bazen, najverjetneje se je razlila tekočina na osnovi klora, piše hrvaški N1.

Po navedbah splitske policije so ljudi iz hotela evakuirali. Policija je zavarovala območje hotela in onemogočila dostop. Zaprt pa je bil tudi del ceste, je sporočila policija. Ko bodo razmere to omogočale, bodo policisti zadevo raziskali.

Na splitski urgenci so doslej sprejeli pet ljudi. Prva sta pomoč poiskala 60-letni moški in 20-letna ženska. Moški je imel simptome zasoplosti in dražečega kašlja. Njegovo življenje ni ogroženo, zdravljenje še poteka. Najverjetneje bo ostal v bolnišnici na opazovanju. 20-letnica je imela blage simptome, po končanem zdravljenju pa bo odpuščena domov.

Klor v hotelu v Splitu Klor v hotelu v Splitu
Foto: Zvonimir Barišin/PIXSELL/BOBO
Klor v hotelu v Splitu Klor v hotelu v Splitu
Foto: Zvonimir Barišin/PIXSELL/BOBO

Na urgenci obravnavajo še tri ljudi, med njimi dva študenta, ki sta bila v hotelu na praksi. Gre za 16-letnika in 17-letnico. Na pediatrično urgenco so ju sprejeli s simptomi slabosti, bruhanja in občutka dušenja. Po oskrbi bosta odpuščena v domačo oskrbo.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!