Tik pred zdajci odpovedan polet rakete podjetja SpaceX

Svet 27. Feb 202313:20 0 komentarjev
Profimedia

Raketa ameriškega podjetja SpaceX, ki ga je ustanovil Elon Musk, bi morala danes poleteti na Mednarodno vesoljsko postajo, a je bila njena izstrelitev odpovedana tik pred zdajci. Nastale so tehnične težave s sistemi na Zemlji.

Raketa ameriškega podjetja SpaceX s štiričlansko posadko v okviru misije Dragon Crew-6 bi morala davi poleteti proti Mednarodni vesoljski postaji (ISS), vendar so izstrelitev le nekaj minut pred vzletom preklicali zaradi tehničnih težav s sistemi na Zemlji.

Štiričlanska posadka misije Dragon Crew-6 bi morala vesoljski center Kennedy na Floridi zapustiti nekaj minut pred drugo uro zjutraj po lokalnem času, vendar so vzlet preklicali in preložili zgolj dve minuti pred izstrelitvijo, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Preberite še: Superjunak, genij, marsovec, debiljonar – vse podobe Elona Muska in

“Današnja izstrelitev misije Crew-6 je bila prekinjena zaradi težav z zemeljskimi sistemi,” je ameriška vesoljska agencija Nasa objavila na Twitterju. “Prvi naslednji razpoložljivi poskus izstrelitve bo v četrtek, 2. marca, ko bo odpravljena tehnična težava, ki je preprečila današnjo izstrelitev,” so kasneje dodali v izjavi.

V okviru misije bosta v vesolje poletela Nasina astronavta Stephen Bowen in Warren Hoburg, ruski kozmonavt Andrej Fedjajev in Sultan al Nejadi iz Združenih arabskih emiratov – četrti arabski astronavt in drugi iz ZAE, ki bo potoval v vesolje.

Ko bo posadka uspešno poletela v vesolje, bo šest mesecev preživela na orbitalni postaji. Na krovu ISS bodo člani posadke Crew-6 izvedli več deset poskusov, med drugim bodo preučevali, kako materiali gorijo v mikrogravitaciji, ter raziskovali delovanje srca in možganov.

Preberite še: Skrivnosti in čudovitost vesolja. … In ja, v vesolju verjetno nismo sami

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!