Tragična smrt brazilskega dečka: umrl, ker se je igral v kupu gašenega apna

Svet 08. Avg 202319:16 0 komentarjev
Gašeno apno
Foto: PROFIMEDIA

Po tem, ko se je igral v kupu gašenega apna, je v Braziliji tragično umrl sedemletni deček.

V Braziliji je umrl sedemletni deček, ki se je zastrupil ob tem, ko se je igral na kupu gašenega apna, ki so ga pustili ob robu ceste na družinskem posestvu v zvezni državi Paraná na jugovzhodu Brazilije, poročajo tuji mediji.

Dečka so po dogodku odpeljali v bolnišnico, vendar mu zdravniško osebje ni moglo pomagati, navaja New York Post. Kot so povedali, je dečkova nenadna smrt posledica vdihavanja apna.

Malo pred smrtjo so sedemletnika v kupu apna tudi fotografirali – na fotografiji je deček delno zakopan v prah, dvignjena pa ima oba palca. Fotografijo je na družbenih omrežjih delila dečkova družina. Njegov stric Romaldo Bitencourt je po navedbah New York Posta zapisal: “To je zadnja fotografija, posneta je bila nekaj minut pred njegovo tragično smrtjo, ki jo je povzročilo vdihavanje apna med igro … Spomini, ki jih imam s teboj, moj dragi otrok, bodo vselej najboljši.”

Dečkovi starši so po smrti povedali, da niso vedeli, kako nevarno je gašeno apno, lokalna policija pa je sprožila preiskavo.

Zaradi nevarnosti, ki jih za zdravje predstavlja gašeno apno, ljudem, ki so v stiku z njim, svetujejo, naj se ustrezno zaščitijo. Apno v prahu lahko namreč povzroča težave pri dihanju, v velikih količinah je lahko kancerogeno, je navedel brazilski Inštitut za tehnološke raziskave.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!