Tragična smrt deklice v BiH po rutinski operaciji

Svet 15. Nov 202110:28 > 10:34 0 komentarjev
Džena
N1 BiH

Bosno in Hercegovino pretresa tragična novica o smrti dveletne deklice, ki je umrla po tem, ko je padla v komo po rutinski operaciji zaradi spuščene veke. Operirana je bila na zasebni kliniki, ki ni bila zakonsko verificirana.

Starši dveletne deklice Džene so v nedeljo sporočili, da je hčerka umrla v sarajevskem kliničnem centru. Tja so jo sprejeli po tem, ko je med rutinsko operacijo spuščene veke padla v komo. Operacija je potekala v zasebni kliniki Bejtović v Sarajevu, po poročanju bosanskega portala N1 pa klinika ni bila zakonsko potrjena.

Deklica je bila med posegom v splošni narkozi, med operacijo pa so nastale komplikacije in deklica je padla v komo. Ob sprejetju v intenzivno enoto sarajevskega kliničnega centra so ugotovili, da ima nepopravljivo poškodovane možgane, čez šest dni pa je umrla.

Zasebna klinika brez ustreznih licenc

Starši so se za zasebno kliniko odločili zaradi dolge čakalne dobe na operacijo. Po informacijah bosanskega N1 ordinacija Bejtović, v kateri je bil opravljen poseg, ni imela odobrenih anestezioloških naprav. Tožilstvo je odredilo obdukcijo trupla deklice, da bo znan natančen vzrok smrti. Ob tem tečejo tudi policijski in inšpekcijski nadzori, ki bodo ugotavljali okoliščine tragičnega dogodka. Nekateri bosanski mediji poročajo še, da Nina Jovanović, ki je operirala deklico, ni imela licence.

Zasebna klinika, v kateri je bila deklica operirana, trenutno ne deluje in ima na Googlu označeno, da je trajno zaprta.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!