Trenutek, ko je Tajvan stresel močan potres (VIDEO)

Svet 03. Apr 202409:49 0 komentarjev

Številne nadzorne kamere so ujele trenutek, ko je Tajvan silovito streslo. Sunek so čutili po vsem otoku, a je prizadet predvsem vzhodni del, kjer je bil epicenter potresa.

Tajvan je okoli osme ure zjutraj prizadel silovit potres z magnitudo 7,4. Epicenter je bil v morju 18 kilometrov južno od vzhodnega mesta Hualien in v globini 34,8 kilometra.

Številne nadzorne kamere po otoku so ujele trenutek potresnega sunka, a sta dobra potresna gradnja in ozaveščanje v primeru naravnih katastrof preprečila najhujše na otoku, kjer se sicer pogosto tresejo tla. Prizadet je predvsem vzhod otoka, o največ škode poročajo prav iz mesta Hualien. Posnetek si lahko ogledate na vrhu članka.

Uvodni potresni sunek je bilo čutiti po vsem otoku, kasneje pa so sledili popotresni sunki, med njimi največji magnitude 6,5. Tega so čutili tudi v prestolnici Tajpej, kjer so začasno ustavili promet na podzemni železnici.

Tako je bilo na avtocesti v vzhodnem delu otoka. V trenutku potresa je promet zastal, večpasovnica pa se je začela močno zibati.

Spodnji posnetek prihaja s severozahoda otoka, iz province Taojuan.

Jutranji potres je sicer bil najhujši v zadnjih 25 letih. Potres leta 1999 z magnitudo 7,6 je zahteval 2.400 življenj, tamkajšnji seizmologi pa opozarjajo, da bo lahko v prihodnjih dneh še več podobnih sunkov, kot je bil jutranji.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!