Trenutek, ko so Rusi razstrelili most, da bi ustavili skupino Wagner (VIDEO)

Svet 25. Jun 202317:24 1 komentar
Razstrelitev mosta
Zajem zaslona/@nexta_tv/TWITTER

V ruski regiji Voronež so v soboto razstrelili most, domnevno zato, da bi vojaški skupini Wagner onemogočili napredovanje do Moskve.

Enote ruske vojaške skupine Wagner so v soboto med svojim pohodom na Moskvo – ki je na koncu niso dosegle – potovale tudi skozi rusko regijo Voronež.

Na družbenem omrežju Twitter pa je v nedeljo zakrožil videoposnetek, ki ga je iz avtomobila posnel prebivalec regije. Na posnetku je razviden trenutek, ko so ruske oblasti, da bi preprečile napredovanje Wagnerja, razstrelile most.

Na videoposnetku se vidi in sliši pok, ki mu sledi izpust velikega črnega oblaka dima in šrapnelov eksplozije. Od močne detonacije naj bi prišlo tudi do prometne nesreče. Uradnih podatkov o žrtvah ali poškodovanih v eksploziji za zdaj ni.

Po dogovoru z Moskvo naj bi se vodja skupine Wagner Jevgenij Prigožin umaknil v Belorusijo, tistim borcem Wagnerja, ki niso sodelovali v uporu, pa so ponudili vključitev v redno rusko vojsko. Kremelj je obenem zatrdil, da upornikov ne bodo sodno preganjali. Kaj natančno se bo po odhodu Prigožina zgodilo s skupino Wagner, še ni povsem jasno.

Vse N1ajboljše: Kaj se dogaja v zakulisju N1?

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje