Turistična kriza v Črni gori: veliko hotelov je napol praznih

Svet 16. Jul 202211:20 > 11:24 1 komentar
Budva
PROFIMEDIA

V Črni gori je v paradnem turističnem mestu Budva v začetku julija bivalo za petino manj gostov kot v enakem obdobju lani, kažejo podatki Turistične organizacije Budva. Manj gostov kot minulo leto so zabeležili tako v hotelih kot v zasebnih namestitvah, rezultati pa so po mnenju turističnih delavcev še slabši od uradnih.

V Budvi je na območju od plaže Jaz do Buljarice v prvem tednu julija bivalo 26.432 gostov ali 19 odstotkov manj kot lani.

V hotelih je bivalo 11.130 gostov oziroma 15 odstotkov manj kot v začetku julija lani, v zasebnih namestitvah pa 14.478 ali 23 odstotkov manj kot v minulem letu. V kampih je bivalo 236 gostov oziroma 71 odstotkov več kot v enakem obdobju lani.

Predsednik združenja ponudnikov namestitev v Budvi Aleksandar Jovanović je za črnogorski portal Vijesti.me ocenil, da je v Budvi letos celo 40 odstotkov manj turistov kot lani, posebno v zasebnih namestitvah.

“Nekateri hoteli so polni, velik del pa jih je napol praznih. Poleg tega, da nismo nadomestili gostov iz Ukrajine in Rusije, so nekateri od razlogov za to tudi slaba kampanja, namenjena emitivnim trgom, slaba povezanost in težave v letalski industriji, inflacija v Evropski uniji in slabitev evra ter negotova jesen zaradi vojnih konfliktov,” je pojasnil Jovanović.

Kot smo že pisali, število turistov v Črni gori tudi v juniju ni izpolnilo pričakovanj turističnih ponudnikov.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje