Tvit nemškega zdravstvenega ministra razburil Italijane

Svet 21. Jul 202315:56 0 komentarjev
Karl Lauterbach
PROFIMEDIA

Nemški zdravstveni minister Karl Lauterbach je med dopustovanjem v Italiji dejal, da počitniške destinacije, kjer so vročinski valovi najhujši – torej tudi Italija – dolgoročno ne bodo imele prihodnosti. Njegova objava je ujezila številne Italijane, med drugim ministrico za turizem Danielo Santanche.

Nemški zdravstveni minister Karl Lauterbach se je odpravil na dopust v Bologno na severu Italije in ob tem v objavi na Twitterju izrazil dvom v prihodnost Italije kot turistične destinacije zaradi hude vročine in podnebnih sprememb.

“Tukajšnji vročinski val je zares spektakularen. Če se bo tako nadaljevalo, tovrstne počitniške destinacije dolgoročno ne bodo imele prihodnosti. Podnebne spremembe uničujejo južno Evropo,” je v objavi na Twitterju minuli teden zapisal Lauterbach.

Njegova objava v Rimu ni ostala neopažena – italijanska ministrica za turizem Daniela Santanche je v odzivu v sredo dejala, da se Italija še vedno veseli, da bo lahko ponovno sprejela Lauterbacha in veliko število njegovih rojakov, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

“Rada bi se zahvalila nemškemu ministru za zdravje, da je za svojo destinacijo za dopust izbral Italijo, ki je navsezadnje že od nekdaj priljubljena med njegovimi rojaki,” je dejala Santanche. Dodala je, da se ljudje v Italiji vsekakor zavedajo podnebnih sprememb, ki ne vplivajo le na južno Evropo, temveč na celoten planet.

Države na jugu Evrope še vedno pesti vročinski val, ki je v zadnjem tednu prinesel rekordne temperature. Oblasti v Italiji, Španiji in Grčiji so izdale številna opozorila pred vročino in zagotovile pomoč ranljivim osebam, ponekod pa so zaprli tudi glavne turistične znamenitosti.

Kljub temu je turizem v Italiji letos v razcvetu, saj se število obiskovalcev vrača na raven pred pandemijo. Le malo nastanitev je prostih, industrija pa pričakuje rekordno poletje. Velik delež gostov v Italiji predstavljajo prav Nemci, za katere je ta mediteranska država po podatkih zveznega statističnega urada poleg Avstrije najljubša turistična destinacija.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!