Učencem je naložil, naj napišejo svojo osmrtnico, in izgubil službo

Svet 09. Apr 202320:29 0 komentarjev
Učilnica v srednji šoli
Fotografija je simbolična (Foto: PROFIMEDIA)

V eni od ameriških zveznih držav so odpustili učitelja psihologije, saj je svojim 16- in 17-letnim učencem dal presenetljivo nalogo. Pred vajo v primeru strelskega napada jim je namreč naložil, naj napišejo svojo osmrtnico.

Iz uprave šolskega okrožja Orange County v Orlandu so v izjavi za javnost sporočili, da so družine otrok obvestili, da jim je učitelj dal “neprimerno nalogo o šolskem nasilju” in da so mu odpovedali pogodbo. Učitelj psihologije je učencem namreč pred vajo v primeru strelskega napada naložil, naj napišejo svojo osmrtnico.

63-letni učitelj Jeffrey Keene je nalogo dal učencem, starim 16 in 17 let. Zanjo se je odločil, ker je menil, da jim bo pisanje osmrtnic pomagalo razmisliti o svojem življenju, če bi na šoli prišlo do strelskega incidenta, je konec minulega tedna pojasnil za lokalni portal televizije Fox.

Keene je na Facebooku objavil tudi kopijo naloge. V njej je učence med drugim vprašal, zakaj menijo, da je v ZDA toliko množičnih streljanj in s kakšnimi pozitivnimi dejanji bi lahko zmanjšali njihovo število.

Keene je za lokalni spletni portal še dejal, da je z nalogo hotel pokazati učencem, kaj je na svetu res pomembno. “Po mojem mnenju nisem storil ničesar narobe,” je dodal.

V Orlandu se je pred skoraj sedmimi leti, 12. junija 2016, zgodilo eno od najhujših množičnih streljanj, ko je 29-letni strelec usmrtil 49 obiskovalcev nočnega kluba.

Strelski napadi v ZDA se medtem nadaljujejo. Eden od zadnjih s smrtnimi žrtvami je bil konec marca strelski napad na osnovno šolo v Nashvillu v ameriški zvezni državi Tennessee. V njem je umrlo šest ljudi, med njimi trije otroci.

Demokrati s predsednikom ZDA Joejem Bidnom na čelu so sedaj okrepili prizadevanja za uvedbo prepovedi polavtomatskih jurišnih pušk. Biden je tako sredi marca podpisal izvršni ukaz za okrepitev preverjanja kupcev strelnega orožja in spodbujanje ustreznejšega hranjenja tega orožja.

Republikanci so po drugi strani še vedno proti vsakršnim novim omejitvam in prepovedim glede orožja.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!