Ukrajinske sile na frontni črti izvajajo ofenzivne akcije

Svet 05. Jun 202317:53 8 komentarjev
Ukrajinski vojak
PROFIMEDIA

Iz Kijeva so danes sporočili, da ukrajinske sile ponekod na frontni črti izvajajo "ofenzivne akcije" ter da je ukrajinska vojska dosegla določen napredek v Bahmutu.

Ukrajinske sile ponekod na frontni črti izvajajo “ofenzivne akcije”, so danes sporočili iz Kijeva. Dodali so, da je ukrajinska vojska dosegla določen napredek v Bahmutu v regiji Doneck na vzhodu države, kjer že mesece potekajo srditi spopadi, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

“Obrambna operacija vključuje protiofenzivne ukrepe. Zato v nekaterih sektorjih izvajamo ofenzivne akcije,” je sporočila namestnica ukrajinskega obrambnega ministra Gana Maljar in dodala, da “sektor Bahmut ostaja žarišče sovražnosti”.

Ob tem je sporočila tudi, da so ukrajinske sile v Bahmutu dosegle določen napredek oziroma nekatere “uspehe”. “Na jugu je sovražnik v obrambi,” je dodala.

Da je ukrajinska vojska prevzela nadzor nad delom naselja Berhivka severno od Bahmuta, je pred tem danes sporočil vodja ruske najemniške skupine Wagner Jevgenij Prigožin in rusko vojsko obtožil, da zapušča položaje v mestu. Njen umik je označil za sramoten.

Rusko obrambno ministrstvo je davi sporočilo, da so ruske sile preprečile obsežno ukrajinsko ofenzivo v regiji Doneck, pri čemer naj bi bilo ubitih 250 ukrajinskih vojakov. Tiskovni predstavnik obrambnega ministrstva v Moskvi Igor Konašenkov je kasneje sporočil, da je ruska vojska v zadnjih 24 urah med odbijanje ukrajinskega napredovanja ubila več kot 900 ukrajinskih vojakov, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Maljar je glede ruskih navedb o odbijanju napredovanja ukrajinskih sil dejala, da Rusija aktivno širi informacije o protiofenzivi, da bi s tem “preusmerila pozornost od porazov” v Bahmutu. Navedb o smrtnih žrtvah med ukrajinskimi silami v Kijevu niso potrdili.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje