Umor vodje švedskega mamilarskega kartela v Sarajevu: bil naj bi naročen

Svet 01. Nov 202315:28 2 komentarja
Streljanje v Sarajevu
Foto: Armin Durgut/PIXSELL/BOBO

30-letni Šved, ki so ga včeraj ustrelili na območju Sarajeva, je na Švedskem znan kot vodja enega tamkajšnjih mamilarskih kartelov z obsežno zločinsko kartoteko. Njegov umor naj bi bil naročen, poročajo bosanski mediji.

V gostinskem lokalu v sarajevskem naselju Stup je v torek popoldne prišlo do streljanja, v katerem je umrla ena oseba. Po preiskavi so pristojni organi razkrili prve informacije o žrtvi in domnevnem motivu za umor.

Ustreljen je bil 30-letni Šved Harris Österdahl, vodja švedskega mamilarskega kartela Vinsta. Po poročanju bosanskih medijev naj bi bil njegov umor naročen.

V streljanju je bila poškodovan tudi 22-letnik, ki so ga takoj prepeljali v bolnišnico, poroča Klix.ba.

Kdo je Harris Österdahl?

Österdahla na Švedskem poznajo zaradi množice kaznivih dejanj in vodenja tamkajšnjega mamilarskega kartela Vinsta. Leta 2017 je bil obsojen na štiri leta zapora zaradi podkupovanja, nezakonite vožnje in kaznivih dejanj, povezanih z mamili, orožjem in dopingom. Od leta 2013 je bil trikrat obsojen na zaporno kazen.

V mamilarskem kartelu je sodeloval z bratom Dennisom Österdahlom, ki je bil leta 2017 zaradi preprodaje mamil obsojen na tri leta in devet mesecev. Prej je bil obsojen zaradi kaznivih dejanj, povezanih z orožjem, drogami, vožnjo pod vplivom alkohola in krajo, poroča švedski Expressen.

Zaradi suma sodelovanja pri umoru so sarajevski policisti v torek že izsledili in prijeli švedskega državljana Oliverja Herberta Petra, danes pa so prijeli še dva osumljenca.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje