Umrl igralec, ki ga večina pozna po vlogi v filmih Rocky

Svet 19. Okt 202315:33 0 komentarjev
Burt Young v filmu Rocky
Foto: PROFIMEDIA

Umrl je filmski igralec Burt Young, ki je večini najbolj znan po vlogi Paulieja Pennina v filmih Rocky.

V 84. letu starosti je umrl ameriški igralec Burt Young, ki se je v filmsko zgodovino zapisal z več vlogami Američanov z italijanskimi koreninami, v spominu večine pa bo ostal kot Paulie Pennino, najboljši prijatelj Rockyja Balboe v filmih Rocky.

Ta vloga mu je že v prvem filmu prinesla nominacijo za oskarja za najboljšo stransko vlogo.

Igralec je umrl 8. oktobra v Los Angelesu, novico pa je javnosti oziroma časopisu New York Times šele to sredo sporočila njegova hči Anne Morea Steingieser, razloga za smrt ob tem ni navedla, piše britanski časnik The Guardian.

Burt Young
Foto: PROFIMEDIA

Burt Young se je rodil kot Gerald Tommaso DeLouise v newyorški četrti Queens. V 50. letih minulega stoletja je služil v ameriški mornarici, pozneje pa je študiral v igralskem studiu Leeja Strasberga. Na televiziji in v filmih je igral predvsem Američane z italijanskimi koreninami.

Zaslovel je z vlogo Paulieja Pennina v filmu Rocky iz leta 1976 oziroma večkrat vinjenega mesarja in prijatelja Rockyja, ki ga je upodabljal Sylvester Stallone. Ta je njegovo delo oziroma tolčenje mesa v mesarskem skladišču vključil v svoj boksarski trening, so spomnili pri The Guardian.

Stallone se je v sredo poklonil nekdanjemu soigralcu in se ga spomnil kot dragocenega prijatelja: “Bil si neverjeten človek in umetnik, jaz in svet te bova zelo pogrešala,” je zapisal na Instagramu.

Burt Young je v svoji bogati karieri odigral več kot 160 vlog v filmih in serijah. Med drugim ga je bilo mogoče videti v serijah Sopranovi in M*A*S*H ter filmih Bilo je nekoč v Ameriki in Kitajska četrt.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!