Umrl je poslovnež Mohamed Al Fayed

Svet 01. Sep 202323:44 0 komentarjev
Mohamed Al Fayed
Mohamed Al Fayed (Foto: PROFIMEDIA)

V 95. letu starosti je umrl britanski poslovnež egiptovskega rodu Mohamed Al Fayed. Do leta 2010 je bil lastnik prestižne londonske veleblagovnice Harrods in oče Dodija Al Fayeda, ki je s princeso Diano leta 1997 umrl v prometni nesreči v Parizu.

Mohamed Al Fayed se je rodil v Egiptu in na Bližnjem vzhodu zgradil imperij, nato pa se v 70. letih preselil v Združeno kraljestvo. Kljub želji pa mu nikoli ni uspelo postati britanski državljan, piše BBC.

Pet let po tistem, ko se je leta 1974 preselil v Veliko Britanijo, je s svojim bratom Alijem za 20 milijonov funtov (23,3 milijona evrov) kupil tudi znameniti pariški hotel Ritz.

Njegov sin, Dodi Al Fayed, je 31. avgusta leta 1997 s princeso Diano umrl v prometni nesreči v Parizu. Mohamed Al Fayed se je še leta po njuni smrti zavzemal za razjasnitev okoliščin prometne nesreče.

Mohamed Al Fayed je bil med drugim tudi lastnik prestižne londonske veleblagovnice Harrods, kjer je po smrti svojega sina in princese Diane postavil bronasto skulpturo para. Veleblagovnico je leta 2010 prodal Katarcem.

Kar 16 let je bil tudi lastnik nogometnega kluba Fulham.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in X

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!