Umrl znani ameriški televizijski voditelj Jerry Springer

Svet 27. Apr 202316:39 1 komentar
Jerry Springer
Profimedia

V 80. letu je umrl voditelj ameriških televizijskih oddaj Jerry Springer, poroča BBC.

Kot poroča BBC, je v četrtek zjutraj v svojem domu v Chicagu v 80. letu starosti umrl slavni ameriški televizijski voditelj Jerry Springer. Vzrok smrti naj bi bila poročanju ameriških medijev krajša bolezen.

Pogovorna oddaja The Jerry Springer Show je bila v ZDA na sporedu skoraj tri desetletja, od leta 1991 do leta 2018. Prepoznavna je bila po svojevrstnem slogu, v njej pa se je med drugim preklinjalo in razkrivalo nezvestobo, gledalci so lahko včasih celo spremljali pretepe v živo.

V poznih 90. letih preteklega stoletja je bil šov, ki so ga spremljali tudi gledalci v številnih drugih državah, vključno s Slovenijo, v ZDA na vrhu lestvic gledanosti, celo pred oddajo Oprah Winfrey.

Je pa bila njegova oddaja po poročanju BBC deležna tudi kritik, da je izkoriščala družinske težave ranljivih ljudi in tistih iz delavskega razreda ter se iz njih za zabavo drugih norčevala.

Pred televizijsko kariero, v okviru katere je bil tudi politični poročevalec in komentator, je bil Springer, sicer sin judovskih priseljencev iz Nemčije, nekaj časa tudi župan Cincinnatija in svetovalec v kampanji Roberta F. Kennedyja.

Springerja je prijatelj Jene Galvin za BBC opisal kot nenadomestljivega: “Jerryjeva zmožnost povezovanja z ljudmi je razlog za njegov uspeh v vsem, česar se je lotil, pa naj bo to politika, voditeljstvo ali pa le šale z ljudmi na ulici, ki so želeli poklepetati ali se fotografirati. Je nenadomestljiv in grozno boli, da smo ga izgubili, a spomin na njegov intelekt, srčnost in humor bo živel naprej.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje