Umrl znani hollywoodski igralec

Magazin 13. Apr 202206:25 > 08:33 1 komentar
Gilbert Gottfried
Profimedia

Umrl je komik Gilbert Gottfried, star je bil 67 let. S svojim značilnim govorom je v animiranem filmu upodobil Aladdina.

Gilbert Gottfried je umrl po dolgi bolezni. “S strtim srcem oznanjamo, da je po dolgi bolezni umrl naš ljubljeni Gilbert Gottfried. Poleg tega, da je bil Gilbert najbolj ikoničen glas v komediji, je bil tudi čudovit mož, brat, prijatelj in oče dvema otrokoma. Čeprav je danes žalosten dan za vse nas, prosimo, da se v Gilbertovo čast smejite čim bolj glasno,” je družina zapisala na Twitterju.

Njegov publicist in dolgoletni prijatelj Glenn Schwartz je za Associated Press povedal, da je imel Gottfried miotonično mišično distrofijo.

Gottfried je debitiral v šovu Saturday Night Live, pri katerem je sodeloval v sezoni od 1980 do 1981. V 80. letih je večinoma nastopal kot stand up komik in se pojavljal v radijskih oddajah Howarda Sterna. S svojim značilnim govorom je v animiranem filmu upodobil Aladdina, nastopil pa je tudi v igrani komediji Problem Child. Kasneje je sodeloval tudi v seriji Family Guy in v resničnostnem šovu Celebrity Wife Swap.

“Vedno sem čutil, da sta komedija in tragedija sostanovalki,” je menil Gottfried. Večkrat je tako v svojih šalah obravnaval tudi aktualne dogodke. Le nekaj dni po 11. septembru se je med zabavanjem iz Hugha Hefnerja pošalil tudi iz tragedije, občinstvo pa tovrstnih šal ni cenilo, piše CNN. Po cunamiju leta 2011 na Japonskem je objavil tvite – ki jih je sicer kasneje označil kot neumne – a so ga takrat zaradi njih odpustili.

Spremljajte N1 na družbenih omrežjih FacebookInstagram in Twitter

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje