Umrla zvezdnica iz priljubljene serije Seks v mestu

Svet 30. Nov 202317:42
Frances Sternhagen v filmu And So It Goes
Frances Sternhagen v filmu And So It Goes (Foto: PROFIMEDIA)

Umrla je ameriška igralka Frances Sternhagen, ki se je gledalci najbolje spomnijo iz televizijske serije Seks v mestu. Stara je bila 93 let.

Umrla je ameriška igralka Frances Sternhagen, ki je bila uspešna tako na odru kot v filmu in na televiziji. Njena družina je sporočila, da je igralka umrla mirno v sredo v mestu New Rochelle v ameriški zvezni državi New York. Stara je bila 93 let.

Za seboj je zapustila šest otrok, devet vnukov in dva pravnuka, piše v izjavi, ki jo je pridobila nemška tiskovna agencija dpa.

Sternhagen, ki je med drugim prejela dva tonyja za svoje odrske nastope, je bila tudi televizijska zvezda. V uspešnici Na zdravje je igrala gospodovalno mamo Esther Clavin, v Seksu v mestu pa snobovsko Bunny MacDougal, ki greni življenje svoji snahi Charlotte (Kristin Davis). Nastopila je tudi v serijah Urgenca in Policistka na vrhu.

Zaigrala je tudi v več filmih; med drugim se je pred filmskimi kamerami pojavila skupaj s Seanom Conneryjem v filmu Planet prekletih (1981). Zaigrala je tudi v trilerju Misery (1990) in komediji Julie & Julia. Nazadnje je leta 2014 skupaj z Michaelom Douglasom in Diane Keaton zaigrala v romantičnem filmu Tako pač je.